April 18, 2024
News Ticker

Hramul Seminarului Teologic Ortodox Sf.Ioan Gură de Aur din Târgovişte

Înaltpreasfințitul Pãrinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, a participat la festivitățile dedicate hramului Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur din Târgoviște, în aula de festivități a școlii.

Evenimentul a fost deschis de Pc. Arhid. prof. dr. Bogdan Hrestic, directorul școlii, care a rostit cuvântul de bun venit, iar, apoi, Pc. Pr. prof. Marian Badea a evocat personalitatea complexă a Sf. Ioan Gură de Aur, ocrotitorul spiritual al seminarului târgoviștean. A urmat, apoi, un program festiv alcătuit dintr-un un concert susținut de Corul Seminarului, dirijat de Pc. Prof. dr. Gheorghe Drăghici și de dl. Prof. drd. Florinel Cazan, precum și din recitări de poezii cu temă religioasă.

La finalul manifestării, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a subliniat principalele trăsături ale vieții și spiritualității Sf. Ioan Gură de Aur, misionar de excepție al Bisericii de la sfârșitul secolului al IV-lea și începutul celui deal V-lea. Exeget neîntrecut al Sf. Scripturi, unul din cei mai mari oratori și teologi creștini, Sf. Ioan Gură de Aur a marcat vremea sa prin exemplul său moral desăvârșit, prin activitatea sa de misionar profund preocupat de provocările pastorale ale epocii, precum și prin aprofundarea mesajului evanghelic prin intermediul scrierilor și al predicii sale. Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța marelui ierarh pentru tinerii vremii noastre și ai tuturor timpurilor.

La eveniment au participat Pc. Părinte Vicar eparhial si Părinți Consilieri, părinții profesori, elevii așezământului nostru de învățământ preuniversitar și oficialități locale. Precizăm că ceremoniile au fost deschise duminică, 13 noiembrie 2016, cu Sfânta Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, moment liturgic la care au participat elevii școlii, împreună cu profesorii lor.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1