November 14, 2018
News Ticker

ALDE şi Coaliţia pentru Familie! Protocol privind organizarea unui referendum naţional


Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, împreună cu domnul Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, au semnat un protocol cu privire la organizarea unui referendum național pentru revizuirea Constituției României, referitor la redefinirea noțiunii de familie.

Protocolul dintre ALDE și Coaliția pentru Familie vine ca urmare a unei inițiative fără precedent a societății civile, semnată de peste trei milioane de cetățeni cu drept de vot, care solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului „soţi” cu sintagma „bărbat şi femeie”, aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Prin semnarea acestui protocol, Alianța Liberalilor și Democraților va susține adoptarea legii de revizuire, dar și a legii privind organizarea și desfășurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea referendumului să poată avea loc în luna aprilie 2017.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.