April 20, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Vizita Patriarhiei Române în Statele Unite ale Americii, The End

În perioada petrecută la Chicago, după întronizarea Mitropolitului Ortodox Român al celor două Americi, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae, de Părintele Consilier patriarhal Michael Tița, de Părintele Vicar eparhial Ionuț Ghibanu și de diaconul Florin Sandu au fost primiți de doamna Evelin Sanguinetti, Vice-Guvernator a statului Illinois, cu care s-au discutat probleme ale românilor din Chicago și din întregul stat. Doamna Vice-Guvernator și-a exprimat bucuria de a fi întâlnit delegația Patriarhiei Române evidențiind importanța prezenței Bisericii în metropola americană, care contribuie la unitate, echilibru și stabilitate.

Ulterior, delegația condusă de Înaltpreasfinția Sa a vizitat mănăstirea greacă Kenosa, cu hramul Sf. Ioan Botezătorul, de lângă Chicago, Catedrala Ortodoxă Sârbă cu hramul Învierea Domnului și școala parohială, pe Preasfințitul Părinte Longhin, Episcopul Ortodox Sârb din Chicago, la mănăstirea New Gracanica și pe Înaltpreasfințitul Părinte Peter, Arhiepiscopul Ortodox Rus din Chicago, la Catedrala din Des Plaines.

De asemenea, întreaga delegație a vizitat Facultatea de Teologie din cadrul Universității din Chicago și locul unde a predat filosoful Mircea Eliade, după care, în cimitirul din Chicago, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a săvârșit o slujbă de pomenire la mormântul acestuia și al soției sale.

Precizăm că, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit NIFON va participa, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în calitate de conducător al delegației Patriarhiei Române, la Congresul Episcopiei Ortodoxe Române din Canada și la întronizarea P.S. Episcop Ioan ca titular al nou înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Canadei, la finalul acestei săptămâni, la Montreal.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1