February 23, 2024
News Ticker

IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a acordat duhovnicia unor tineri preoți!

În biserica Kretzulescu, Paraclis al Reședinței eparhiale, vineri, 4 iunie 2021, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a hirotesit întru duhovnic șase tineri preoţi, recent hirotoniți. Aceștia sunt: Pr. Alexandru Chivulescu, de la Parohia Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud, Pr. Valentin-Ștefan Nuică de la Parohia Viforâta, Protoieria Pucioasa, Pr. Sandu Nicolae, de la Parohia Chirca, Protoieria Găești, Pr. Sergiu-Mihail Ionescu, de la Parohia Ungureni, Protoieria Titu, Pr. Valentin Neagu, de la Parohia Vizurești, Protoieria Titu și Ierom. Nectarie Vasile de la Mânăstirea Bunea, Protoieria Pucioasa.

În cuvântul său de învățătura, Mitropolitul Nifon a subliniat importanța slujirii preoțești și a aprofundării vieții duhovnicești de la parohii, precum și a catehizării credincioșilor, mai ales a tinerelor generații, pentru ca mărturia creștină să poată fi cât mai autentică, edificatoare și convingătoare.

În același timp, colaborarea cu profesorii de Religie de la școlile din cadrul parohiilor este absolut necesară și ea trebuie dezvoltată pentru a sluji cât mai fidel buna educație a copiilor noștri.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a dăruit tinerilor duhovnici, câte un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1