June 13, 2024
News Ticker

Ofertă (mai) bună?! (Și) Liberty Galați vrea să cumpere COS Târgoviște!


Informare cu privire la COS Târgoviște :

  1. La termenul de astazi 16.11.2021 privind pocedura insolventei COS Targoviste , Tribunalul Dambovita…a dat un nou termen la data de 15.02.2022, pentru a se solutiona cererile de apel introduse impotriva sentintei de declarare a falimentului COS Targoviste!
  2. Pe 12 noiembrie 2021, firma Liberty Galati a depus contestatie impotriva Hotararii Adunarii Creditorilor din 05 noiembrie, care aprobase vanzarea activelor functionale italienilor de la BELTRAME, in schimbul sumei de 38.300.000 euro!
  3. Liberty Galati cere prin contestatia depusa, anularea masurilor luate de administratorul judiciar cat si anularea Hotararii Creditorilor din 05 noiembrie privitoare la aprobarea vanzarii catre Beltrame.
  4. Motivele contestatiei, potrivit reprezentantilor Liberty Galati sunt multe, printre care:

– oferta facuta de Liberty Galati , desi este mai mare ( 39 800 000 euro ), nu a fost supusa aprobarii Adunarii creditorilor;

– Administratorul judiciar a prezentat eronat asa zise conditii puse de Liberty Galati, cu privire la inchirierea imediata a activului pana la finalizarea tranzactiei etc.

– Planul de reorganizare a COS Targoviste nu a fost modificat in conditiile legii, iar onorariul administratorului judiciar ( prevazut in planul de reorganizare nemodificat ) , este apreciat ca fiind foarte mare si diminueaza substantial suma din care ar trebui sa se indestuleze creditorii !

– Liberty Galati acuza explicit prin contestatia depusa, ca ar exista o coniventa intre administratorul judiciar si italienii de la Beltrame …

  1. Pare de necrezut cum , in acest moment , firme mari se bat pe COS Targoviste in incercarea de a-l cumpara ! Un lucru este cert si era de asteptat, orice contestatie prelungeste procedura insolventei iar finalizarea oricarei tranzactii in procedura insolventei sau a falimentului, este destul de greu de finalizat, in conditiile date.
  2. Statul roman poate oricand sa preia prin dare in plata activele functionale ale COS Targoviste, in contul creantei pe care o are de recuperat, si apoi SA LE VANDA ORICARUI INVESTITOR DE BUNA CREDINTA, fara complicatii judiciare si libere de sarcini ! Este solutia cea mai simpla, cel mai usor de realizat si cea mai profitabilă pentru stat pentru ca, pe de o parte, poate prelua o bucata insemnata din COS Targoviste dat fiind faptul ca valoarea activelor preluate se va corecta cu valoarea investitiilor de mediu neefectuate de administratia rusa si nu se platesc sume exorbitante administratorului judiciar , ca si comisioane din valoarea tranzactiei!
  3. Acum asteptam pana pe 15 februarie 2022 doar ca sa aflam cum se vor solutiona si daca se vor solutiona cererile de apel introduse….iar intre timp vom vedea daca si altii vor depune contestatii !

Nicolae Dragodanescu

 

sursa – Sindicatul Valahia Târgoviște

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1