June 13, 2024
News Ticker

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan! Tratamentul spitalicesc este gratuit!


Un punct de vedere asupra propunerii PNL ca persoanele nevaccinate să-și plătească spitalizarea:

  1. Înainte de toate, eu m-am vaccinat, așa că nu vorbesc în sloganuri. Nu m-ați auzit și nu mă veți auzi tratând acest subiect altfel decât foarte, foarte serios. Eu nu vorbesc de „înțepați”, de „antivaxeri” etc. Cred în responsabilitate socială, în actul medical, în știință, după cum cred și în drepturi și libertăți fundamentale.
  2. Toate bolile infecțioase sunt sau pot fi urgențe medicale. Tratamentul spitalicesc pentru ele este gratuit. SARS-CoV-2 este și ea o boală infecțioasă. De ce să facem o separație nejustificată, nociv socială și profund neconstituțională?!
  3. Plata spitalizării impusă nevaccinaților n-ar face decât să crească numărul deceselor. Știu că, în toată perioada asta, guvernarea „Dreptei” a devenit imună la cifre groaznice, dar cinismul trebuie stopat. Dacă s-ar impune așa ceva, oamenii n-ar mai veni la spital. Ăsta e un lucru de dorit? Să-i sancționăm pe bolnavi, pentru incapacitatea (de până acum) Guvernului de a gestiona pandemia?
  4. Cetățenii români, vaccinați sau nu, plătesc asigurări de sănătate, deci au dreptul la aceleași servicii medicale. O lege care ar reglementa o astfel de segregare ar fi nu doar neconstituțională, ci un provocator uriaș de ură socială, adâncind iremediabil rupturile din societate.

Așa că NU! Nu, domnilor de la PNL. Niciodată!

 

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1