February 21, 2024
News Ticker

La dispoziția lui Cîțu! Ludovic Orban și-a depus demisia de la șefia Camerei Deputaților!

Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul președinte PNL a depus documentul la biroul lui Florin Cîțu, noul șef al partidului, nu la Parlament. Orban a explicat ieri că dacă şi-ar depune demisia la Camera Deputaţilor, funcţia de preşedinte ar putea să fie pierdută de PNL.

 

Demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților a fost depusă la partid. Pentru a produce însă efecte demisia trebuie depusă la secretariatul Camerei Deputaților. Practic, Ludovic Orban i-a dat mână liberă lui Florin Cîțu să-i depună el demisia când are la dispoziție majoritatea necesară pentru ca PNL să nu piardă una dintre cele mai importante funcții din Parlament.

În același timp, Orban a avertizat că Florin Cîțu nu are la dispoziție demisia sa pe termen nelimitat. Orban i-a acordat 15 zile, ceea ce pentru Cîțu înseamnă tot atât timp pentru a reface majoritatea în Parlament.

Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților, pentru că astăzi, cel mai probabil, în situația politică în care ne găsim, la șefia Camerei ar fi ajuns un pesedist și nu vreau să fac un cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziția domnului Cîțu pe termen nelimitat. Dacă nu este depusă în termen de 15 zile, îmi depun demisia personal la Camera Deputaților”, a spus astăzi Ludovic Orban.

Cîțu: Vom lua o decizie marți, în Biroul Executiv

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a declarat la rândul său că în şedinţa Biroului Executiv al partidului de marţi vor fi discutate toate variantele privind şefia Camerei Deputaţilor, după demisia din această funcţie a lui Ludovic Orban, şi va fi aleasă cea mai bună dintre acestea.

Mâine în BEx vom discuta toate variantele şi vom vedea care este cea mai bună variantă pentru PNL“, a afirmat Florin Cîţu, la sediul partidului.

Întrebat dacă a mai discutat cu Ludovic Orban, care şi-a depus demisia la PNL, Cîţu a spus: “Am discutat, ieri, la Consiliul Naţional, exact despre această temă şi a rămas că vom clarifica detaliile în BEx-ul de mâine”.

Premierul a subliniat că demisia este “o decizie unilaterală“.

Eu sunt un om de onoare şi un om de cuvânt. Am spus că îmi dau demisia. Luni dimineaţă, la ora 9,00, preşedintele PNL va avea demisia mea la dispoziţie, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorităţii şi câştigării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor de către PNL cu un alt candidat“, a declarat Ludovic Orban, duminică, după ce a votat la Consiliul Naţional al PNL.

Sursa – 7Media

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1