Ministrul Sănătății! Măștile textile vor fi interzise în școli și universități!


Măştile textile vor fi interzise în şcoli şi universităţi, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Elevii şi studenţii trebuie să poarte, în spaţiile închise, doar măşti de protecţie de uz medical. În spaţiile deschise, masca nu va fi obligatorie, cu excepţia ceremoniei de deschidere a noului an şcolar, unde nu se va putea menţine distanţarea fizică.

 

Activitatea sportivă se poate desfăşura preferabil în spaţii exterioare. În cazul în care condiţiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfăşura în interior până la incidenţa de 2 la mie, fără mască de protecţie”, a spus ministrul Sănătăţii.

De asemenea, elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, precum şi studenţii trebuie să folosească măşti de uz medical.

Nu se va mai mai permite utilizarea măştilor textile.

Avem în vedere menţinerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecţiei la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional”, a spus Ioana Mihăilă, citată de Adevărul.ro.

Ministrul a vorbit şi despre scenariile în care se vor desfăşura cursurile.

Ea a precizat că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la şcoală, cu respectarea normelor de protecţie până când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menţine sub 6 la mia de locuitori, iar dacă se va depăşi acest indice, se va apela la învăţământul online sau hibrid.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1