February 23, 2024
News Ticker

RIP! A murit Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones!

Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunţat marţi, 24 august, agentul său, potrivit BBC.

Decesul artistului vine după ce la începutul lunii august a fost anunţat că acesta nu va putea participa la turneul american al formaţiei, programat pentru toamna aceasta, pentru că se recuperează în urma unei proceduri medicale, despre care nu au fost oferite mai multe detalii.

Watts a fost supus „unei operaţii care a fost un succes, dar medicii au concluzionat că are nevoie de odihnă şi recuperare”, a spus un purtător de cuvânt al trupei.

„Cu imensă tristeţe anunţăm moartea iubitului nostru Charlie Watts”, se arată în comunicat. „A murit în linişte, la un spital din Londra, astăzi, înconjurat de familie”.

În aceeaşi declaraţie se face apel la respectarea intimităţii familiei, membrilor trupei şi a prietenilor apropiaţi.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume.

Până în prezent, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) şi „Bridges to Babylon” (1997).

Trupa este formată din Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Charlie Watts (tobe) şi Ronnie Wood (chitară). Grupul britanic a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1989. Cel mai recent disc al formaţiei, „Blue & Lonesome”, a fost lansat în 2016.
Născut pe 2 iunie 1941, la Londra, Charlie Watts a crescut înconjurat de muzică şi în tinereţe era pasionat de soundul unora ca Jelly Roll Morton şi Charlie Parker. A început să cânte la tobe în timpul liceului, după care a urmat cursuri de design grafic. Atras de jazz, impunător pe scena emergentă londoneză, după cum îşi aminteşte Keith Richards în autobiografia „Life”, a fost – cu greu – cooptat în The Rolling Stones în 1963. El apare pe toate albumele trupei lansate începând cu acel an.

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1