February 22, 2024
News Ticker

Ministrul Finanțelor! Pensiile nu vor crește în acest an și nici taxele pe salarii nu vor scădea!

Legea care prevede o majorare de 40 de procente a pensiilor nu poate fi aplicată în forma în care a fost adoptată, spune noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu.

De altfel, el a mărturisit ca nu a votat această lege în calitate de deputat.

În măsura în care se va putea, vor fi făcute analize pe această temă, însă cert este că, cel mai probabil, o variantă de creștere a pensiilor va fi propusă anul viitor, de la 1 ianuarie 2022, potrivit ministrului. Cel mai probabil va fi vorba despre o majorare de doar câteva procente, adică de o indexare cu inflația.

În privința salariilor și taxelor aplicate salariilor, ministrul Finanțelor spune că nu ar putea fi aplicată măsura propusă de ministrul Economiei Claudiu Năsui, susținut de USR, prin care taxele pentru salariul minim pe economie ar dispărea. O astfel de măsură, fie și aplicată într-un singur domeniu precum HoReCa, ar aduce grave problem pentru buget, spune Dan Vâlceanu.

Potrivit Știrilor ProTV, presiunea pe ministrul Finanțelor este una uriașă în perioada următoare, asta pentru că anul viitor ne confruntăm cu probleme de deficit, după ce anul acesta avem deja un gol bugetar de 80 de miliarde de lei.

Pentru a aduce mai mulți bani la buget, Dan Vîlceanu promite, din nou, ca alți miniștri, o digitalizare a fiscului, adică oamenii să nu mai fie puși pe drumuri atunci când merg la Fisc, și să comunice în mod electronic.

Știrile ProTV

Sursa – 7Media

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1