February 25, 2024
News Ticker

(Și) Dacă iese pozitiv?! AUR solicită testarea antidrog a premierului Florin Cîțu!

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) reacționează la vestea că premierul Florin Cîțu nu știe cât costă o pâine, însă susține că în România sunt tot mai mulți angajați care au salarii de 3000 de euro.

Într-un mesaj postat pe Facebook, cei de la AUR suțin că vor propune ca demnitarii ajunși în funcții de conducere să fie testați antidrog, sugerând, astfel, că unii guvernamentali de rang înalt ar putea consuma substanțe interzise, notează Știrile ProTV.

România are un premier care nu știe cât costă o pâine, dar visează salarii nete de peste 3000 euro. AUR propune testarea antidrog pentru demnitarii ajunși în funcții de conducere.” – au scris cei de la AUR pe rețeaua de socializare.

Răspunsul neinspirat al premierului despre prețul unei pâini a fost criticat și de către gazetarul Cristian Tudor Popescu, care l-a comparat pe Cîțu cu regina Marie Antoinette.

Marți, Florin Cîțu a fost întrebat care este prețul unei franzele. Premierul a spus că el nu mănâncă pâine, ocolind astfel un răspuns direct.

”Știți cât mai costă o franzelă sau o sticlă de ulei?”, a fost întrebat premierul de către un reporter, în contextul declarațiilor acestuia legate de nivelul de trai al românilor.

Nu mănânc pâine”, a răspuns Florin Cîțu. 

Regina Cîțu

Credeam că domnul Cîțu și-a atins maximul inteligenței și umanității prin replica pe care ne-a oferit-o cu prilejul împușcării ursului Arthur: „Poate că nu era cel mai mare urs din România”. M-am înșelat. Printr-o considerabilă sforțare de creieri și suflet, domnul prim-ministru s-a întrecut pe sine, dând un răspuns regesc la întrebarea reporterului: „Cât costă o pâine?”, „Nu știu. Nu mănânc pâine”.
De ce regesc? În Franța anului 1789, săracii crăpau de foame din pricina creșterii prețului pâinii. Fiindu-i comunicată situația, se spune că regina Marie Antoinette a cugetat așa: „Dacă n-au pâine, să mănânce brioșe”.
Carevasăzică, mușchiulosul domn Cîțu nu mănâncă pâine ca să nu se îngrașe sau pentru că așa vrea mușchii lui, și le sugerează dieta asta celor care nu prea au ce pune pe masă în afară de pâine. Marie Antoinette a sfârșit la ghilotină.  scrie Cristian Tudor Popescu

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1