January 28, 2022
News Ticker

7 Incendii de vegetație într-o singură zi, în județul Dâmbovița!

Incendiile de vegetație reprezintă un real pericol pentru viața oamenilor, mediul înconjurător și fauna din zonele afectate de acestea.

 

‼️ Numai ieri, 9 august a.c., în județul Dâmbovița au fost înregistrate 7 incendii de vegetatie. În total a ars o suprafață de aproximativ 4 hectare de vegetatie uscată, miriște și lăstăriș.

 

‼️ Rugăm cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile agricole, pădurile ori locuințele din imediata vecinătate, dar participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropierea lor.

 

‼️ Având în vedere tendința de creștere a numărului acestor evenimente, atragem atenția cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

 

‼️ De asemenea, locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, pentru verificare și impunerea măsurilor privind modul de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1