February 21, 2024
News Ticker

Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Politețea este semnul nobleții spirituale!

POLITEȚEA este semnul nobleții spirituale, pentru oameni, printre oameni!

Am văzut ieri, un fost, care ataca pe un alt fost dar actual mereu! Astăzi, după o zi de meditație i-a răspuns cu multă decență.

Îi transmit foarte clar, celui care azi e mic, mic de tot, următoarele:

Comoara sufletească neprețuită, numită de unii apanajul regilor, POLITEȚEA este semnul unei alese distincții spirituale, plină de delicatețe, tandrețe și noblețe.

A fi politicos este semnul unei smerenii profunde a inimii, a faptului că recunoști în aproapele tău pe cel ce, ca și tine, poartă chipul lui Dumnezeu și omagiezi fărâma de dumnezeire din semenul tău, ȘTIINDU-ȚI LOCUL, fără a te considera în niciun fel superior.

Căci, știm cu toții, CU CÂT TE ÎNALȚI MAI MULT în propria-ți minte, CU ATÂT PICI MAI MULT în realitate, chiar și în viața cotidiană.

A fi politicos înseamnă a fi demn și responsabil om al cetății, adecvat la realitatea propriei vieți, înțelegându-ți rostul, suișurile, dar mai ales eșecurile.

DOAMNE, IARTĂ-MĂ, că vorbesc de funie în casa spânzuratului!

Că mai ieri vorbeam de oameni mândri, cu bombastice iluzii, ce aveau impresia că dacă le-a bătut vântul de câteva ori în pupa și corabia le-a prins viteză, s-au crezut Titanicul lansat la apă!

Poate nu au fost atenți la final sau nu au știut că gheața sparge orice tablă și, din mare ofițer, nici tablagiu nu mai rămâi!

Pr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1