September 26, 2023
News Ticker

Trofeul Micul Umanist! Zeci de copii s-au intrecut la sah!

 Zeci de copii s-au întrecut la șah în Campionatul „Trofeul micul umanist”
Cea de-a doua ediție a Campionatului de șah „Trofeul micul umanist” s-a desfășurat astăzi, 29 mai, la etajul 8 al Casa Presei Libere, București, sediul central al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

Concursul a fost dedicat copiilor iubitori de șah, cu ocazia zilei de 1 iunie.

S-au întrecut în „gambitul damei” 50 de concurenți, în cinci runde, pe patru categorii de vârstă: categoria 6-8 ani, categoria, 10 ani, categoria 12 ani și categoria 14 ani.

Toader Ulise, liderul PPU(social-liberal) Sector 3 și organizatorul concursului a declarat:

„Campionatul de șah „Trofeul micul umanist”, aflat la a doua ediție, devine o tradiție pentru noi și deja am început să pregătim un astfel de concurs la nivel național.

Sunt emoționat, a fost un moment extraordinar să văd 50 de copii împreună cu părinții și bunicii, șah, competiție, emoție, zâmbete și bucurie. Asta înseamnă Umanismul, schimbarea -promovarea talentelor și atenție asupra oamenilor.

Împreună cu parlamentarii PPU(social-liberal) vom pregăti o inițiativă legislativă pentru a introduce ore de șah în școli, așa cum fac și alte state europene precum Polonia, Cehia, Bulgaria.

Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc arbitrilor Marin Mavrodin, Gheorghe Candea, maestru internațional, Irina Candea, maestru FIDE, Nițaru Dan, maestru FIDE, Petrescu Daniel și nu în ultimul rând, domnului Dănuț Gabăr, candidat de maestru, președintele Clubului Elisabeta Polihroniade, care a donat 60 de cărți „Campionatul mondial 2007”, scrise de regretata mare maestră internațională, regina șahului românesc,  Elisabeta Polihroniade, pentru premierea participanților la competiție.”
Biroul de presă
PPU(social-liberal) București
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1