April 20, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Un seminar ALTFEL pentru studenții Facultății de Drept ai Universității Valahia Târgoviște!

La data de 28 aprilie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a  Criminalității, alături de reprezentanți de la Direcția Generală Anticorupție, au fost gazdele unui seminar organizat pentru studenții din cadrul Universității ”Valahia” din Târgoviște – Facultatea de Drept și Științe Administrative.

În prima parte a activității, reprezentanții din cadrul Direcției Generale Anticorupție au prezentat studenților exemple elocvente referitoare la faptele de corupție și le-au oferit sfaturi pentru a adopta în viitoarea profesie o conduită integră.

Activitatea a continuat cu informarea tinerilor de către polițiști cu privire la legislația în vigoare, fiindu-le prezentate atribuțiile autorităților publice, dar și reglementări referitoare la problematica drepturilor omului, managementul relațiilor interetnice sau modalități pentru rezolvarea unor conflicte.

De asemenea, un tehnician criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a discutat cu studenții despre desfășurarea unei investigații, modalitatea de colectare a probelor și de analiză a acestora. Tinerii au participat cu interes la o activitate de cercetare la fața locului prin simularea unui câmp infracțional al unei fapte de tâlhărie.

Viitorii avocați, notari, juriști sau judecători s-au putut familiariza astfel cu noțiuni din domeniu și și-au consolidat cunoștințele dobândite.

Activitatea a fost organizată în cadrul colaborării cu Facultatea de Drept și Științe Administrative, partener în cadrul Proiectului de prevenire a delincventei juvenile si a victimizării minorilor ”Atenție! E vița ta!”, ediția a XII-a

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1