February 23, 2024
News Ticker

Moțiunea România Demnă! Daniel Olteanu, nou Președinte ALDE!

Daniel Olteanu a fost ales președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți la Congresul partidului organizat în format online.

Președintele Consiliului Național al ALDE a fost ales Cristian Dima, președintele filialei ALDE Galați.

În cadrul discursului susținut în fața delegaților, Daniel Olteanu a declarat că ALDE este în fața unui nou început, iar „noul proiect ALDE înseamnă asumarea liberalismului și a valorilor europene”. Daniel Olteanu a spus că prioritatea ALDE trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea puternică și credibilă a românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară.

Daniel Olteanu, președinte ALDE: “Noul ALDE se pronunță pentru o Românie a demnității, a moralității, a respectului față de toți românii, o Românie a libertăților și a principiilor care funcționează ca lege, nu ca excepție. O Românie ce înseamnă Familia (adică viața însăși), Tradiția (adică înțelepciunea și valorile vieții) și Proprietatea (fundamentul libertății și al demnității noastre, care implică și o serie de responsabilități). Toate cele trei nu există decât împreună și depind îndeaproape una de cealaltă.

Acesta este, pentru mine, poate cel mai important fragment al moțiunii „România Demnă”, votată în proporție de peste 80% la Congresul ALDE de azi, în urma căruia 818 din 999 delegați au decis alegerea echipei propuse de mine în fruntea partidului și a mea ca președinte al ALDE. Aceasta este, pentru mine, ordinea corectă: echipa > liderul.

Vă mulțumesc!”

Reprezentăm aproape 1000 aleși locali, aleși prin voturile a sute de mii de români și, așa cum am transmis și prin discursul din cadrul Congresului, vom munci pentru a acoperi nevoie de reprezentare a peste 65% dintre români, care nu au votat la ultimele alegeri, cărora li se adaugă milioane de români care au votat, dar sunt dezamăgiți de actualii reprezentanți din Parlament.

Obiectivul nostru principal îl reprezintă eliminarea decalajelor de dezvoltare

între regiuni,

în interiorul regiunilor și

în interiorul comunităților.

Și, prin asta, ne adresăm fiecărui cetățean român, agresat în aceste momente de un discurs al urii promovat de zona politică parlamentară.

Noul ALDE își propune și va fi această soluție politică echilibrată, de care românii au nevoie, un demers politic care reunește vocile tuturor românilor care cred nu în naționalismul desuet, ci în adevăratele valori culturale și spirituale românești (credință, familie, cultură, tradiții).

Împreună cu românii, ne propunem să reconstruim România echilibrului, a unității, a încrederii, a certitudinilor, a modernizării economice și a românilor demni”.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1