December 3, 2020
News Ticker

Prefectura Dâmbovița! Comunicare eronată privind cazurile de Covid-19 în Comuna Vârfuri!

Comunicat de presă – INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL DÂMBOVIŢA

Ieri, pe baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a adoptat  Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori.

Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această  instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19.

Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile.

Astăzi în ședința C.J.S.U. când va fi analizată noua incidență a cazurilor, Hotărârea nr. 64 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va fi revocată și avem speranța că, pe viitor, nu vom mai fi martorii unor asemenea situații.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1