December 12, 2019
News Ticker

Apel la respect față de TOȚI românii! AD, scrisoare deschisă adresată Președintelui României

scrisoare adresată Președintelui României

Scrisoare deschisă adresată Președintelui României!

Domnului Klaus Werner Iohannis,
președintele României

Do​mnule Președinte, dorim să vă felicităm pentru victoria înregistrată în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Rezultatul obținut vă plasează în poziția de favorit pentru funcția de președinte al României în următorii 5 ani.

Dat fiind faptul că aveți prima șansă pentru a câștiga și turul al doilea al alegerilor prezidențiale din România, vrem să vă reamintim că președintele României este președintele tuturor românilor, nu doar președintele celor care l-au votat. Din păcate, în mandatul care urmează să se încheie, nu i-ați privit mereu pe toți românii cu aceiași ochi. Pe aproape 3,5 milioane dintre ei i-ați numit „infatuați”, adepți ai ”fanatismului religios” și i-ați acuzat că sunt incapabili să fie adepți ai ”toleranței, încrederii și deschiderii către celălalt’’, deşi aceştia au fost în mare parte votanții dvs. în alegerile prezidenţiale din 2014!

Vă reamintim, domnule Președinte, că în conformitate cu art. 30 al.(1) din ​Constituția României, ​“libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”. Această inviolabilitate presupune inechivoc faptul că cei 3,5 milioane de români pe care i-ați numit „infatuați” și adepți ai „fanatismului religios” nu au făcut altceva decât să își exprime liber, în virtutea drepturilor garantate de Constituția României, punctul de vedere în legătură cu natura familiei. România este o țară liberă, din câte știm, unde oamenii pot să creadă ce doresc și unde pot să își exprime public credințele fără teama de a fi etichetați în mod abuziv și, indirect, trași la răspundere sau, vai, pedepsiți pentru opiniile lor chiar de către președintele tuturor românilor.

Domnule Președinte, ținem să subliniem că diversitatea ideilor și circulația nestingherită a a acestora, sunt elemente esențiale pentru o societate liberă și prosperă.

Vă asigurăm că cei pe care i-ați acuzat de fanatism religios și intoleranță, au votat la Referendumul pentru Familie, luând în considerare tradițiile creștine ale poporului român, tradiții care au asigurat existența și continuitatea noastră pe aceste meleaguri.

Având în vedere că rămânerea României în zona stângii de extracție comunistă, promovate de contracandidata dumneavoastră la funcţia supremă în stat nu poate fi în nici un chip o soluţie pentru această ţară, sperăm, domnule președinte, că veți fi cu adevărat adeptul „toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt” și în ceea ce îi privește pe cei 3,5 milioane de cetățeni la care v-aţi referit în formulări atât de nepotrivite.

Sperăm, așadar, că vă veți reevalua poziția față de acești români și că le veți adresa public scuzele de rigoare, acordându-le astfel atenția și respectul pe care le merită.

Ȋn concluzie, aceasta fiind o scrisoare deschisă, solicităm răspunsul dvs., în timp util, până la începerea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din anul curent.

Vă mulțumim, domnule Președinte!
Alternativa Dreaptă

Partidul «Alternativa Dreaptă» a devenit o realitate în viața politică românească prin Sentința Civilă nr. 53/DEC/P a Tribunalului București, pronunțată în ședința publică din 09.08.2019. Așa cum reiese din Statutul nostru, împărtășim valorile și principiile de dreapta, conservatoare, creștin-democrate și clasic liberale, urmărim respectarea valorilor universale ale libertății umane, respectarea valorilor tradiționale ale poporului român și înfăptuirea justiției și ne propunem, ca misiune, crearea unei societăți capitaliste moderne în România, bazată pe dezvoltare economică, stat de drept, guvern minimal, instituționalism democratic. Vrem să edificăm o societate bazată pe principiile solidarității, libertății, dreptății și responsabilității“, ne-a mărturisit Adrian Ardeleanu – Secretar General al partidului Alternativa Dreaptă.

Facebook Comments

Be the first to comment