June 2, 2020
News Ticker

Game of Thrones în PSD! Alexandru Oprea, acuzat că vrea să schimbe CA – ul de la CarpatMontana și LDP

Războiul Civil din PSD Dâmbovița capătă conotații nebănuite, cu efecte devastatoare la nivelul conducerii a 2 societăți comerciale subordonate Consiliului Județean Dâmbovița. Adică un Civil War nefiresc între colegi din același partid, unii devenind subit indezirabili pentru Alexandru Oprea – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Iar lupta pentru putere în interiorul PSD Dâmbovița ar trebui să înceteze în perspectiva bătăliilor electorale extrem de dificile, alegerile prezidențiale, locale și parlamentare, derulate în decursul unui singur an.

Conflictul deschis este de notorietate, ambele tabere din interiorul PSD Dâmbovița dorind să-și întărească pozițiile, dar Alexandru Oprea vs. Corneliu Ștefan generează efecte (și) în ceea ce privește activitatea economică, cu o serie de consecințe nefaste pentru sute de salariați, care nu au nici cea mai mică vină pentru divergențele liderilor. Concret, este vorba de o tentativă a liderului CJD, Alexandru Oprea, de înlocuire a conducerilor societăților comerciale de la CarpatMontana (Mihai Petre) și LDP (Cristi Avanu)!

Deja, 4 dintre membri CA de la CarpatMontana (Președintele George Cristea – administrator la CONI, Gheorghe Druica – director CNAIR, Fănuț Costea – om de afaceri și președinte PSD Găești, și Marian Șerban – membru (și) în CA al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița!) și-au înaintat demisiile din funcție, al 5-lea membru CA, Marius Stancescu, refuzând! Grav este că un funcționar public (Dorina Stoica – director al Direcției de Patrimoniu a CJD), la ordinul lui Alexandru Oprea, i-a sunat pe membri CA, exercitând presiuni asupra lor să demisioneze, “altfel ne întâlnim în instanță!” Ceea ce s-a și întâmplat, unii dintre ei cedând presiunilor!

Toți au fost sunați și amenințați cu demiterea în ședința CJD sau cu instanțele de judecată, Dorina Stoica fiind cea care i-a sunat și amenințat. Chiar și în ședința operativă, Sandu Oprea a amenințat că-i demite, că și la CarpatMontana, vrea să-i schimbe pe toți cei care nu stau drepți în fața lui. De exemplu, LDP avea profit, la 30 septembrie, de 30 de miliarde lei vechi, dar Sandu Oprea nu vrea să le achite facturile, în condițiile în care CJD are un excedent bugetar de 530 de miliarde. Cei de la LDP au facturi emise de 60 de miliarde și de-abia le-a achitat 6 miliarde, iar într-o săptămână pot să închidă, pentru că nu-și vor mai putea desfășura activitatea. Oprea a făcut majorări de capital la toate societățile comerciale, doar la LDP, nu, cei de la LDP dorind să achiziționeze niște basculante, din profitul lor, că vine iarna și nu vor să închirieze, așa cum se proceda înainte. Una este să ai opinii diferite, chiar în interiorul aceluiași partid, alta este să sufere toată lumea din cauza divergențelor lor“, ne-a mărturisit o sursă politică confidențială.

Doar intervenția liderului PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a făcut starea conflictuală să nu explodeze la votul din CJD, vot pe care, oricum, potrivit acelorași surse, nu este controlat nicidecum pe deplin de către liderul CJD. Grav este că un funcționar public își permite să amenințe membrii unor Consilii de Administrație!

PS: Game of Thrones urmează să fie tranșat parțial chiar în această seară, la reuniunea Biroului Permanent Județean al PSD Dâmbovița, când cele 2 tabere se vor înfrunta direct, beneficiind de medierea Rovanei Plumb. Vom reveni cu amănunte!

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1