June 1, 2020
News Ticker

DSP Dâmbovița! Peste 55.000 de doze de vaccin antigripal, disponibile de la MS

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a primit  şi a început distribuţia în teritoriu a vaccinului antigripal. Pentru sezonul epidemic 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru  55050 de doze de vaccin antigripal, disponibile în 4 tranşe şi anume:

  • tranşa I – 1840 de doze ;
  • tranşa a doua – 18350 de doze;
  • tranşa a treia – 18350 de doze;
  • tranşa a patra – 16510

Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

 

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1