February 19, 2020
News Ticker

Liga 1 – Primul succes după 21 de ani! Chindia Târgoviște – Dinamo București 3-2

Prima victorie a echipei noastre în Liga I după 21 de ani poate intra, cu succes, în cartea de istorie a fotbalului românesc. Chindia a arătat superb vineri seară și a lăsat senzația că ar fi câștigat în fața oricărei echipe din campionat. Determinare, ambiție, poftă de joc, execuții de senzație, atmosferă electrizantă sunt doar câteva dintre bornele unei victorii savurate din tribune de peste 5.000 de suporteri.

Chindia a ținut-o pe Dinamo departe de buturile lui Aioani în prima repriză. Reușita fabuloasă a lui Neguț (19, șut din întoarcere, direct în vinclu) a fost prefațată de alte două ocazii, chiar în debutul meciului (Florea 3, Neguț 10). Roș-albaștrii și-au mărit avantajul la ultima fază a primului mitan: Leca (45+3) l-a învins pe Piscitelli cu o lovitură de cap, după cornerul executat de Cherchez.

După reluare, în loc de un meritat 3-0, la ocazia lui Șerban (50), s-a făcut 2-1, la prima ocazie a lui Dinamo pe “Ilie Oană”: Montini a înscris din apropiere după ce Aioani a respins șutul lui R. Grigore (54). Florea (64) a scos un penalty la o fază din care trebuie să reținem și incursiunea lui Neguț, cu driblinguri ca în curtea școlii. Cherchez (65) a transformat și a refăcut avantajul de două goluri al băieților noștri. În final s-a jucat pe contre, după golul lui Nistor (82, reluare din careu, după centrarea lui Sorescu), ultimul fluier al centralului Iulian Călin declanșând fiesta, pe teren și în tribune.

AFC Chindia Târgoviște mulțumește suporterilor care au venit în număr mare la jocul de vineri seară și i-au susținut pe roș-albaștri!

Chindia: Aioani – Martac, Leca, Benga, C. Dinu (41 Dumitrașcu) – Neguț, L. Mihai, Bic, Șerban (59 Yameogo) – Cherchez, Florea (68 Voduț). Antrenor: V. Moldovan

Dinamo: Piscitelli – De Moura, Klimavicius, Ciobotariu, Sin (20 Corbu)- Răuță, Grigore – Sorescu, Bru (46 Bru), Mihaiu (62 Nistor)- Montini. Antrenor: D. Uhrin

Sursa: afcchindiatargoviste.ro

Foto: Marius Tudor

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.