February 19, 2020
News Ticker

Dâmbovița! (Nou) Focar de infecție cu virusul Pestei Porcine Africane, la Perșinari

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 17.08.2019, ora  10.00, ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, Comuna Perșinari: 1 gospodărie.

În cadrul ședinței, a fost adoptat planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli.

În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit zonele de restricție și efectuarea de acțiuni de patrulare a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița,  în scopul prevenirii transportului de carne sau de porci în interiorul localității .

Precizăm că orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. Totodată, solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia; proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat.

Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.