February 19, 2020
News Ticker

Fii Activ! Fii Sănatos! Proiect cu studenții de la Universitatea Valahia Târgoviște al Fundației Sportis

În perioada 05.08 – 14.09.2019 Fundația „Sportis” Târgoviște derulează proiectul studențesc FII ACTV ! FII SĂNĂTOS !, proiect organizat cu finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului  în urma Concursului Național de Proiecte Studențești – 2019.

Proiectul, are ca scop stimularea participării studenților  din Universitatea „Valahia” Târgovişte la acţiuni sportiv-educative și de recreere, ca modalitate de formare a unui stil de viață sănătos şi de reducere a riscului de apariţie a excesului de greutate şi a obezităţii în rândul studenţilor.

O primă activitate în cadrul acestui proiect o reprezintă organizarea, în perioada 16-30.08.2019,  a unui curs de formare a 20 animatori sportivi, cu durata de 60 ore.

Cei 20 de beneficiari direcţi ai cursului de formare sunt studenți la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, cu vârste cuprinse între 18-35 ani, cu domiciliul în județul Dâmbovița, dar şi în alte judeţe.

Conform programei de curs pusă la dispoziţie de furnizorul de servicii de formare profesională, cei 20 de studenți selectați sunt beneficiarii următoarelor activităţi:

  • Cursuri teoretice  cu durata de 20 ore, ce se vor desfăşura la Târgovişte, în locaţiile asigurate de partener  (Facultatea de Ştiinţe Umaniste Târgovişte) şi de furnizorul de servicii de formare profesională;
  • Aplicaţii practice cu durata de 40 ore, ce se vor desfăşura la Târgovişte, în locaţiile asigurate de partener  (Facultatea de Ştiinţe Umaniste Târgovişte).
  • Evaluarea competenţelor, pe bază de examen susţinut în faţa unei comisii de examinare.

În continuarea cursului de formare se organizează, în perioada 02-07.09.2019, activități sportiv-recreative adresate unui număr de 100 studenți din Universitatea ”Valahia” Târgovişte, cu implicarea directă a celor 20 de studenți formați ca animatori sportivi. Timp de 2 zile, în localitatea Moroeni, judeţul Dâmboviţa într-un mediu nonformal, vor fi organizate următoarele tipuri de întreceri sportiv-distractive pe echipe: jocuri de animaţie (traseu aplicativ, tras de frânghie, ştafetă), cros montan, etc..

Proiectul FII ACTV ! FII SĂNĂTOS !, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în urma Concursului Național de Proiecte Studențești – 2019,  este  organizat de către Fundația ”Sportis” Târgoviște, în parteneriat cu Universitatea „Valahia” Târgoviște – Facultatea de Ştiinţe Umaniste Târgovişte.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.