February 21, 2019
News Ticker

Studenți și elevi din domeniul economic, reuniune la Universitatea Valahia Târgoviște


Facultatea de Științe Economice a Universității ”Valahia” din Târgoviște a organizat, în zilele de 26 și 27 aprilie 2018, Sesiunea internațională de comunicări științifice studențești ”Performanță și competitivitate în societatea cunoașterii”.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Centenar, în parteneriat cu Agenția Interuniversitară a Francofoniei și cinci instituții de învățământ superior, respectiv Academia de Studii Economice din București, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, Universitatea din Pitești, Universitatea ”Athenaeum” din București și Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți.

Peste 200 de teme au fost înscrise în cadrul celor șapte secțiuni  pentru studenți (Contabilitate, Informatică de gestiune, Finanțe și instituții financiare, Marketing, Administrarea afacerilor, Economie și dezvoltare durabilă, Management), la care s-a adăugat o secțiune specială dedicată elevilor. Astfel, sesiunea științifică a stârnit interesul a peste 30 de elevi de la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște și de la Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa, care și-au expus rezultatul activității științifice în prezența cadrelor didactice universitare.

Premiile în bani și cărți au recompensat cele mai bune lucrări din cadrul fiecărei secțiuni. În plus, au fost acordate premii speciale purtând numele unor personalități academice care și-au pus amprenta asupra învățământului și cercetării economice din Universitatea ”Valahia”: Gheorghe Blidaru, Costin Boiangiu, Mariana Demean, Mihai Iurcu, Ion Stegăroiu, Paraschiv Vagu.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.