February 8, 2023
News Ticker

Liderul Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, reacție la afirmațiile vicepreședintelui PSD, Fănuț Costea

”Pentru cei care au uitat, care au vrut să uite, care nu au vrut și nu vor, de fapt, să vadă, dar care au știut să asculte și să vorbească prin vocea altora: Alexandru Oprea a fost și va rămâne un om care nu doar că și-a respectat, își respectă și va continua să își respecte angajamentele și responsabilitățile, dar a și fost și va rămâne aproape de colegii săi și de Partidul Social Democrat indiferent de circumstanțe.

Înainte de orice, aș vrea să adaug un singur lucru. Nu mi se pare corect să fiu acuzat că nu promovez elementul politic în activitatea desfășurată în condițiile în care am făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru a pune în practică obiectivele asumate în programul de guvernare Dâmbovița 2025.

Referitor la afirmațiile domnului Fănuț Costea, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, la adresa mea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, mă văd nevoit să fac următoarele precizări:

  1. În primul rând, ”responsabilitatea politică, aceea de a duce la îndeplinire lucrurile asumate de Partidului Social Democrat în programul de guvernare”, așa cum s-a exprimat domnul Costea, înseamnă mai mult decât activitate pe Facebook. Înseamnă să muncești și să îți dai toată silința pentru ca acele lucruri asumate să devină realitate și toată lumea poate verifica dacă am făcut acest lucru analizând raportul de activitate al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița pe anul 2017, document pe care l-am și prezentat în cadrul unei conferințe de presă și care poate fi consultat pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița.
    ( http://www.cjd.ro/fisie…/cjd/raportari/230118/Raport2017.pdf )
  2. Pe toată durata mandatului meu, de președinte al Consiliul Județean Dâmbovița, am promovat pe pagina mea oficială de socializare – Facebook (cea administrativ-instituțională, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița) toate activitățile și obiectivele pe care noi, Partidul Social Democrat, ni le-am asumat în programul de guvernare Dâmbovița 2025 și care au fost derulate, în acest an, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița. Vorbesc de PNDL 2, despre investițiile de la Ulmi și Comișani, despre stadion, despre stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera și multe altele. Mai mult decât atât, întotdeauna am mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea lor, ceea ce presupune: consilierii județeni ai PSD, colegii din Partidul Social Democrat, echipa de la Consiliul Județean Dâmbovița și toți cei care au fost implicați în acest sens.
  3. Pentru toate lucrurile importante care s-au făcut în județul Dâmbovița și care au făcut parte din programul PSD am utilizat hashtagul #Important, pe fundal roșu, tocmai pentru a demonstra legătura cu PSD.
  4. Despre toate demersurile făcute la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, pentru a duce la îndeplinire obiective din programul de guvernare asumat de PSD – Dâmbovița 2025, am discutat în toate emisiunile la care am fost invitat să particip și pe care le-am anunțat pe rețelele de socializare. De asemenea, precizări cu privire la investiții și la programul PSD Dâmbovița 2025 am făcut și în diferite declarații sau conferințe de presă (cea mai recentă fiind la jumătatea acestei luni) – articolul se găsește în publicația online Târgoviște Live, 18 ianuarie 2018.
  5. Chiar și în condițiile în care acea suspendare a mea în cadrul PSD Dâmbovița și-a produs efectele, în toată această perioadă am încercat să continui să fiu alături de colegii mei de partid, dar și de Partidul Social Democrat, inclusiv în mediul online, așa cum se poate observa și din activitatea mea pe paginile mele de socializare. Și sunt câteva momente importante pe care vreau să le amintesc în acest sens:

– participarea la diferite evenimente organizate în comunele cu primari PSD (ex. zilele localității – I.L.Caragiale sau Gura Ocniței)
– participarea la Conferința de Dare de Seamă și Alegeri a OPSD Dâmbovița ce a avut loc în luna octombrie a anului 2017 (eveniment postat pe pagina mea personală de Facebook)
– promovarea în social-media a activității derulate de colegii mei parlamentari (ex. Claudia Gilia și Corneliu Ștefan) sau de colegi a căror activitate s-a desfășurat în structurile centrale
– intervenția, în plan politic, pe care am avut-o în luna iulie a anului 2017, pe pagina mea oficială de Facebook, cu privire la acuzele ce i-au fost aduse omului politic Adrian Țuțuianu – senator, președinte al PSD Dâmbovița și coleg de partid

Sunt doar câteva exemple, care în total însumează peste 50 de postări (în anul 2017), care dovedesc atașamentul meu față de Partidul Social Democrat și față de colegii mei. În tot acest timp, vă mărturisesc că am continuat să-mi fac datoria față de partid (inclusiv mi-am achitat cotizațiile la timp) și am continuat să-mi asum responsabilitățile ce mi-au revenit în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița – și mă refer aici la punerea în aplicare a programului de guvernare Dâmbovița 2025. Dar, mai mult decât orice, am încercat să protejez și să nu fac rău Partidul Social Democrat.

Încă o dată, subliniez faptul că pagina mea oficială de Facebook, la fel ca și alte pagini oficiale dedicate activității administrației locale sau centrale, este o pagină care vizează evenimentele și proiectele care se derulează la nivel instituțional și trebuie gestionată în consecință. În cazul de față, este vorba despre Consiliul Județean Dâmbovița, iar proiectele promovate sunt proiecte care reprezintă și obiectivele asumate în programul de guvernare Dâmbovița 2025.

În încheiere, vreau să vă spun că afirmațiile domnului Costea m-au făcut, însă, curios. Pe pagina dumnealui de socializare nu se regăsește niciun comentariu personal cu privire la programul de guvernare al PSD Dâmbovița 2025. Tot ceea am putut vedea legat de elementul administrativ și politic au fost aproximativ 20-25 de postări, distribuite în anul 2017, de pe pagina de socializare a președintelui Adrian Țuțuianu și doar vreo 2 sau 3 distribuite de pe pagina PSD Găești. Ciudat!”, a mărturisit Alexandru Oprea – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1