October 22, 2018
News Ticker

Ţuţuianu & Moise! Protocol de colaborare PSD Dâmboviţa-Partida Romilor “Pro Europa”


PSD Dâmboviţa şi Partida Romilor “Pro Europa” au semnat un protocol de colaborare şi sprijin reciproc pentru următorii 4 ani, candidaţii social-democraţi urmând să primească suport la alegerile parlamentare din 11 decembrie din partea membrilor comunităţii de etnie romă.

Protocolul de colaborare, semnat de către liderii celor două formaţiuni politice, Adrian Ţuţuianu şi Vasile “Deju” Moise, are ca scop îmbunătăţirea situaţiei comunităţilor dâmboviţene de romi.

Am stabilit, prin acest protocol, că Partida Romilor „Pro Europa” va susține candidații Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, la Senat și Camera Deputaților. De asemenea, am stabilit că în următorii 4 ani, de la nivel parlamentar, de la nivelul Consiliului Județean și unităților administrativ-teritoriale, vom susține anumite acțiuni și proiecte comune care să conducă la creșterea accesului persoanelor de etnie romă la serviciile publice, educație, sănătate, asistență socială, ocuparea forței de muncă.

Ne-am propus să transmitem membrilor și simpatizanților celor 2 formațiuni faptul că s-a încheiat acest protocol și care sunt obiectivele lui. Vom detalia aceste lucruri printr-un acord ulterior care să prevadă în concret, mai ales în situația în care PSD câștigă alegerile, acțiunile pe care le desfășurăm în fiecare an pe fiecare dintre aceste componente.

Trecând dincolo de nota oficială, Partida Romilor este interesată de mai multe locuri de muncă pentru oamenii din aceste comunități, este interesată de o prezență mai activă a mediatorilor școlari și sanitari, ceea ce presupune o colaborare mai bună cu administrația publică locală.“,

a declarat Adrian Ţutuianu.

Vrem să avem în continuare o colaborare atât în zona rurală, cât și în zona municipală, în tot județul. Organizația noastră și-a arătat deschiderea de a susține Partidul Social Democrat și în alegerile parlamentare. Credem în proiectele și inițiativele de proiecte ale PSD pentru dezvoltarea comunităților din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița. Vom merge din comunitate în comunitate, în zona rurală, în toate comunitățile din municipiul Târgoviște, com avea o colaborare foarte bună și, în rezultatul pe care îl va avea Partidul Social Democrat, se va ține cont că și noi am fost parteneri și rămânem parteneri.”,

a mărturisit Vasile Moise.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.