November 20, 2019
News Ticker

Lider PSD, avertisment dur! 3 şefi de instituţii, ameninţaţi cu demiterea

Alexandru Oprea, secretarul executiv și coordonatorul de campanie PSD Dâmbovița, amenință cu demiterea inspectorului școlar general județean, prof. Sorin Ion, candidat PNL Dâmbovița pentru Senat, întrucât nu a luat nicio măsură de demitere din funcție a conducerii Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari pentru implicarea în campania electorală a elevilor și profesorilor în favoarea PNL.

De asemenea, șefii Finanțelor Publice (Emilian Rusu) și ROMSILVA Dâmbovița (Costel Preda) sunt ameninţaţi cu demiterea de către liderul PSD, Alexandru Oprea, în cazul în care cei doi nu încetează cu presiunile la adresa subordonaților în sprijinul Partidului Național Liberal.

În același context, liderul social-democrat îl acuză pe președintele PNL Dâmbovița, deputatul Cezar Preda, caracterizat ca fiind “Luceafărul de la Buzău”, că exercită presiuni asupra conducerii Poliției Dâmbovița, Danil Zepişi și Denis Parvu, dar și asupra prefectului județului, Antonel Jîjîie, în plină campanie electorală.

Vin în fața dumneavoastră aducându-vă din nou în atenție situația întâmplată la Liceul „Ion Ghica” din Răcari, când, la presiunea primarului localității, sub amenințarea faptului că se va ocupa de domniile lor, profesorii de acolo și, mai grav, elevi ai liceului, au fost obligați să participe la o așa-zisă cafenea liberală. Am cerut Inspectoratului Școlar Județean, am cerut Ministerului Educației demiterea conducerii liceului de la Răcari. Dacă nu ni se răspunde la această solicitare, solicit public demiterea inspectorului școlar general, dl Sorin Ion, pentru activitatea dumnealui partinică.

Atrag atenția unor instituții precum Direcția de Finanțe Publice sau Romsilva, despre care avem date și informații că fac presiuni asupra angajaților pentru implicare fățișă în campania electorală alături de PNL.

Nu voi ezita să vin și să cer demisia conducătorilor acestor instituții. Avem cazuri, exemple concrete, nu vorbesc pe lângă subiect. Atrag atenția domnilor directori că ceea ce fac contravine prevederilor legale.

Demisia o cer inspectorului școlar general. Celorlalți le adresez un avertisment public să-și vadă de exercitarea atribuțiilor legale. La prima informație documentată în care-și permit să încalce prevederile legale, nu voi ezita să cer demiterea lor.

20161128_1_1

psd_2016_0

foto 1: politica-broaştei.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.