November 18, 2018
News Ticker

Atenţie la persoanele care vă trec pragul locuinţei! Puteţi deveni victima unui furt


Metodele folosite de escroci pentru a duce la îndeplinire activitatea infracțională sunt diverse. Cele mai frecvente modalități la care recurg infractorii sunt:

  • Metoda E-ON: infractorii pretind ca sunt reprezentanți ai companiilor de gaz, apă, electricitate și solicită efectuare de verificări;
  • Metoda DERATIZARE: sub motivul că sunt angajații unor firme care oferă servicii de deratizare, răufăcătorilor li se permite accesul în casă;
  • Metoda DETERGENTUL: falșii vânzători bat la ușa victimelor și le oferă produse de curățenie gratuite sau la prețuri derizorii;
  • Metoda CERȘETORII: este folosită de persoane care bat la ușa victimelor și fie cerșesc fie solicită un pahar cu apă. Această modalitate este utilizată în majoritatea cazurilor de femei și copii.

Victimele acestor infractori sunt îndeosebi persoanele vârstnice, mai vulnerabile decât cele tinere. Indivizii se folosesc de orice poveste pentru a intra în locuințele victimelor și în general, urmăresc să sustragă bani, dar se mulțumesc și cu bunuri mai mici (telefoane mobile, bijuterii).

Odată ce pătrund în locuință, autorii distrag atenția victimei, o trimit în altă cameră pentru a le aduce diverse bunuri, timp în care care caută bani sau obiecte de valoare. Unii infractori lucrează în echipă: în timp ce primul distrage atenția victimei, cel de al doilea pătrunde în apartament și caută în celelalte camere.

De asemenea, unii dintre răufăcători au obiceiul de a încerca și ușile de acces în locuință. Dacă acestea nu sunt încuiate, pătrund și sustrag bunurile din holul aparatamentului.

Așadar, manifestând o atenție sporită, nu veți deveni victima unei astfel de infracțiuni.

Foto: fanatik.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.