Poliția Dâmbovița! La datorie pentru siguranța traficului rutier în condiții de iarnă


Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt la datorie pentru siguranța traficului rutier, în condiții de iarnă

Peste 160 de polițiști vor acționa suplimentar față de efectivul curent, pe raza județului Dâmbovița, aflat sub avertizare de cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de risc.

Începând de astăzi, 163 de polițiști dâmbovițeni vor acționa zilnic, suplimentar pentru siguranța traficului rutier și pentru prevenirea și gestionarea evenimentelor negative rezultate din înrăutățirea vremii.

Din totalul polițiștilor angrenați în activitățile zilnice, 124 sunt de la ordine publică, 27 de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri.

De asemenea, aproape 80 de echipaje de ordine publică și 16 autospeciale ale poliției rutiere vor acționa zilnic pe raza întregului județ, pentru nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic şi respectarea indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic.

Înainte de a pleca la drum, vă recomandă să vă interesați de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi să vă pregătiți autovehiculul pentru călătorie (anvelope de iarnă, plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1