Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița! Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice!


Astăzi a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, în cadrul căreia a fost prezentat raportul activităților desfășurate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dâmbovița în anul 2023.
🔰În perioada de referință, comisarii CJPC Dâmbovița au derulat 403 acțiuni de control, fiind aplicate 528 sancțiuni contravenționale: 315 amenzi însumând 1.894.000 lei și 213 avertismente.
Tot în aceeași perioadă au fost înregistrate 1270 de reclamații.
🔰În anul 2024, potrivit informațiilor prenzentate de CJPC, au fost desfășurate acțiuni tematice de control privind respectarea prevederilor legale cu privire la comercializarea produselor tradiționale și a produselor cu rețete consacrate, a produselor alimentare ecologice, a legumelor și fructelor, a echipamentelor electrice de uz casnic, produselor cosmetice, anvelopelor noi, a florilor, plantelor de apartament și de grădină, ornamentelor florale și a altor materiale destinate întreținerii acestora, vândute direct și online, a jucăriilor, respectarea prevederilor legale la comercializarea suplimentelor alimentare, verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea de către operatorii economici din mediul rural a produselor alimentare și nealimentare.
🔰De asemenea, acțiunile tematice
s-au desfășurat atât în mediul rural, cât și urban, la magazine mixte, precum și în rețelele de supermarketuri, centre comerciale, unități de alimentație publică.
🙏Le mulțumesc tuturor membrilor Comitetului pentru dialogul constructiv.
Claudia Gilia – Prefectul Județului Dâmbovița
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1