May 22, 2024
News Ticker

Aproape 4000 de tineri au luat parte la deschiderea sărbătorii Sf. Ierarh Nifon, la Târgoviște (Video)!

Aproape 4.000 de tineri au luat parte, la Târgoviște, în ziua de joi, 10 august 2023, la inaugurarea ceremoniilor dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Acestea au fost deschise de slujba Vecerniei, săvârșită pe un podium special amenajat, în apropierea Catedralei din Târgoviște, acolo unde se află moaștele Sfântului Ierarh Nifon.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a premiat pe cei 19 elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească”, împreună cu cei 23 profesori îndrumători.

După aceea, s-a desfășurat Pelerinajul Tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, de la Catedrală, prin centrul istoric al Târgoviștei, cu oprire la Mânăstirea Stelea și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, din apropierea Primăriei orașului.

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon a fost purtată în procesiune, cu participarea tinerilor de la parohii, elevi de la școlile din Târgoviște, studenți de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și membri ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat complexa personalitate a Sfântului Ierarh Nifon, ocrotitorul spiritual al Eparhiei noastre, dar și cel ce a îndrumat, cu multă rodnicie, pe numeroși tineri ai epocii sale, dintre care cel mai cunoscut este Sfântul Voievod Neagoe Basarab care a pus în practică, cu mult entuziasm și fidelitate, învățăturile Sfântului Ierarh, atât ca voievod, cât și ca părinte. Înaltul Ierarh i-a îndemnat pe tineri să pună la temelia vieții lor valorile nepieritoare ale Evangheliei lui Hristos, să așeze pe Dumnezeu în tot ceea ce fac și trăiesc, dar, mai cu seamă, să biruie întotdeauna răul cu binele, urâțenia cu frumusețea spirituală și întunericul cu lumina, adică cu ceea ce izvorăște din credința lor, conferind speranță lumii noastre și contribuind la răspândirea iubirii de semeni, într-o lume dominată de numeroase provocări, asaltată de neo-păgânism și bântuită de tot felul de crize.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1