December 9, 2023
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Prima Duminică după Rusalii, la Catedrala din Târgoviște!

În prima duminică după Rusalii, în prezența a numeroși credincioși, în ziua de 11 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

În cadrul sfintei slujbe, Înaltul Ierarh a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Tomșani, Protoieria Titu, pe tânărul Ciprian Mihai Mîinea, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre semnificația Duminicii Tuturor Sfinților care are în centrul ei învățătura despre sfințenie și, de aceea, cu acest prilej sărbătorim pe toți sfinții, știuți sau neștiuți, ca rod al Pogorârii Duhului Sfânt și al întemeierii Bisericii-Trupul Cel Viu al Domnului. Sfințenia este sădită încă de la Botez în fiecare persoană, urmând apoi lucrarea specială, sau aspectul practic al fiecăruia care, prin fapte și prin mărturisirea credinței, să aducă  desăvârșirea în viața personală. Sfinții sunt modele de viață și eroi ai credinței creștine pe care totdeauna trebuie să-i cinstim, pentru că ei au căpătat cununa sfințeniei prin faptele de credință, de aceea, lor ne rugăm să mijlocească, împreună cu Preasfânta Fecioară Maria, la tronul dumnezeirii pentru toți cei care cred, mărturisesc credința și sunt în comuniune sfântă cu Bunul Dumnezeu prin iubirea de oameni. Cu toții avem vocația sfințeniei și trebuie să pășim pe drumul ei, arătând dragoste față de Dumnezeu, care trece întotdeauna prin semeni, prin ajutorarea aproapelui, prin solidaritate și prin comuniune.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1