April 12, 2024
News Ticker

AMVVD! Inaugurarea Clubului Veteranilor, la Aninoasa, lângă Târgoviște!

În sistemul militar organizarea cluburilor este o obișnuință. Avem clubul ofițerilor, clubul subofițerilor, avem chiar și cluburi sportive militare, dar până acum nimeni nu s-a gândit să înființeze un “Clubul al Veteranilor”. Este pentru prima dată în România, când o instituție asociativă de anvergură, așa cum este AMVVD, propune și realizează un astfel de proiect ambițios.
Iată de ce în cadrul CD, am analizat argumentele bine fundamentate și aprobat constituirea unui astfel de club, aici la Târgoviște, lângă “Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani”, care este de asemenea un alt proiect de suflet, marca AMVVD.
Aici la “Clubul Veteranilor”, membri AMVVD vor putea să beneficieze de spațiile de cazare, sala de evenimente, dar și să-și desfete gusturile culinare cu specialitățile casei: ciorba veteranului, tochitura veteranului, desertul veteranului, toate preparate cu drag de bucătarii noștri, din ingrediente alese și așezate cu grijă în forme îmbietoare.
Aici, dragii noștri, veterani și oaspeți de ocazie, ne bucurăm să vă avem alături la inaugurarea oficială a “Clubului Veteranilor”, căci după luni de eforturi și investiții, “Clubul Veteranilor” a primit forma pe care o vedeți în fața voastră. Acest proiect a fost realizat prin donații și voluntariat, al membrilor AMVVD, care au pus mâna pe unelte și s-au apucat de treabă, iar munca lor tenace o avem acum în fața noastră gata să ne primească cu căldură.
Această locație frumoasă este încărcată cu emoție și istorie. Regele Mihai a învățat la fostul Liceu Militar, situat pe locul unde în prezent se înalță semeț ceea ce va fi în curând “Centrul de Refacere și Recuperare pentru Veterani”. De asemenea, aproape de noi se află Mănăstirea Dealu, un loc de mare spiritualitate, unde monahi și monahii înalță către cer rugăciuni pentru noi, dar să nu uităm că tot aici este depus spre veșnicie “Capul lui Mihai Viteazul”, spre a-i fi loc de odihnă.
Veteranii au pus mai presus de toate țara, pe care servit-o cu suferință, preț de sânge și unii chiar cu viața. Merită un loc al lor unde să se întâlnească și să-și depene amintirile celor ce vor să le asculte.
Mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la finalizarea lucrărilor de reabilitare a spațiului. Mulțumiri călduroase adresez dumneavoastră, cei care ați ținut să fiți prezenți la festivitatea de deschidere a “Clubului Veteranilor”, oaspeți dragi din toată țara, președinți de sucursale, reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai mass-media.
Aș dori să amintesc faptul că președintele sucursalei AMVVD Mehedinți, Petre Neagu, nu doar că a ținut să ne onoreze cu prezența, dar a venit tocmai de la Dr.Tr.Severin însoțit de 30 copii și 20 de părinți, parcurgând peste 300 km, special pentru acest eveniment de deschidere a “Clubului Veteranilor”, dar desigur și pentru a vizita Muzeul Veteranilor, dar și Mănăstirea Dealu.
Pe toți vă invit să degustați și să vă bucurați de bucatele atent gătite și servite cu multă dragoste.
În încheiere vreau să amintesc și vă rog să țineți minte că veteranii, fiecare în parte și toți împreună, au de transmis o poveste către eternitate prin Clubul Veteranilor!
Împreună suntem puternici!
Împreună suntem AMVVD!

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1