February 8, 2023
News Ticker

AUR Dâmbovița! Proiect de lege în sprijinul școlilor profesionale!

Alianța pentru Unirea Românilor – AUR a depus un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Inițiativa urmărește să operaționalizeze școlile profesionale și să încurajeze tinerii să se înscrie în aceste unități în care au posibilitatea să învețe o meserie.

De asemenea, în vederea încurajării continuării/finalizării studiilor de către elevii care frecventează această formă de învățământ, se impune acordarea unui sprijin financiar lunar, în cuantum de 250 lei, necesar continuării/finalizării studiilor, sprijin asigurat de către Ministerul Educației din fonduri alocate de la bugetul de stat.

Inițiativa #AUR prevede că învăţământul profesional se va organiza în școli profesionale pentru calificări profesionale înscrise în Registrul național al calificărilor, stabilite de Ministerul Educației și aprobate prin hotărâre a Guvernului, iar cifra de școlarizare pentru învăţământul profesional de stat se va stabili în funcție de nevoile pieței muncii, identificate prin documente strategice de planificare a ofertei de formare regionale, județene și locale.

sursa – AUR Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1