March 29, 2024
News Ticker

Întâlnire transnațională la Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște!

În perioada 28-29 martie 2022, liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște a găzduit prima întâlnire transnațională în format hibrid din proiectul Erasmus+ „Universal Designed Learning for You”. Bazat pe principiile Designului Universal pentru Învățare (UDL), proiectul promovează perfecționarea cadrelor didactice din învățământul de masă în domeniul educației incluzive. Parteneriatul ce poartă numărul de referință 2020-1-FR01-KA201-079900 este coordonat de organizația non-guvernamentală IRIPS (Institut Régional d’Insertion Professionnelle et Sociale), Franța, și implementat în cinci țări cu ajutorul instituțiilor partenere din România, Turcia, Grecia și Letonia:

  • ANTALYA İL MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ – Turcia
  • AKDENIZ UNIVERSITY – Turcia
  • DIEYTHYNSI DEYTEROBATHMIAS EKPAIDEYSIS N. RODOPIS – Grecia
  • REZEKNE CITY EDUCATION DEPARTMENT – Letonia
  • DURALILER ORTAOKULU – Turcia
  • GULVEREN ANADOLU LISESI – Turcia
  • LICEUL „VOIEVODUL MIRCEA” – România

 

Tematica principală a reuniunii de la liceul „Voievodul Mircea” a constat în conceperea și implementarea în instituțiile partenere a unor planuri de lecție model axate pe sprijinirea în învățare și valorificarea elevilor cu cerințe educaționale speciale. De asemenea, prin intermediul activităților, se urmărește alinierea pregătirii cadrelor didactice la standarde europene de calitate menite să le formeze acestora abilitățile necesare dialogului adaptat elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Pe lângă schimbul de bune practici în domeniul metodicii, proiectul se remarcă prin latura sa inovatoare, respectiv realizarea a două produse intelectuale „Modulul VET GET Involved” și „Manualul de Practică Get Involved” ce urmează a fi puse la dispoziția beneficiarilor (elevi, familii ale acestora și profesori din cele cinci țări partenere). Aprofundând principiile UDL, cursanții se vor perfecționa în a oferi contexte eficiente de învățare la toate nivelurile, contribuind astfel la creșterea calității serviciilor de educație.

Suntem privilegiați să contribuim într-un proiect de o asemenea anvergură, un proiect îndrăznet, necesar, și cu un potențial ridicat de îmbunătățire a calității procesului de predare- învățare atât pentru elevii noștri, cât și pentru cadrele didactice”, afirmă coordonatorul proiectului în România, doamna profesoară Daniela Ionescu.

 

Echipa de diseminare a proiectelor ERASMUS+,

Liceul Voievodul Mircea, Târgoviște

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1