October 2, 2022
News Ticker

Incendiu la Valea Lungă! O persoană, cu arsuri de gradul 2!

Intervenție pentru stingerea unui puternic incendiu în Valea Lungă

Ieri dimineață, 19.12.2021, în jurul orei 01:48 echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă și o anexă și în comuna Valea Lungă, sat Izvoru.

La locul incendiului au fost mobilizate forțe de la Detașamentele Moreni și Pucioasa cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD.

Sosiți la locul incendiului, pompierii au constatat că focul se manifesta generalizat la nivelul anexei și acoperișului casei pe o suprafață de cca. 200 mp, flăcările extinzându-se și la o anexă din vecinătate pe o suprafață de cca. 50 mp. La puțin timp după ce au sosit, pompierii au fost înștiințați de existența în interior a două butelii și au reușit evacuarea în siguranță a acestora din zona incendiată.

În același timp, paramedicii SMURD au identificat o persoană de 54 de ani care prezenta arsuri de gradul 2 pe membrele superioare, spate și un membru inferior. După acordarea primului ajutor, victima a fost preluată de unul dintre echipajele SMURD și transportată la UPU Târgoviște.

Incendiul a fost localizat după cca. 30 de minute, intervenția fiind îngreunată din cauza temperaturilor scăzute.

Pe timpul operațiunilor de stingere a mai fost identificată o persoană care prezenta atac de panică, aceasta fiind preluată de cel de-al doilea echipaj SMURD pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Pompierii au reușit lichidarea incendiului după două ore și jumătate de luptă cu flăcările. Operațiunile desfășurate de pompieri la locul incendiului continuă, fiind necesară verificarea cu atenție a tuturor posibilelor focare ascunse, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile afectate de flăcări.

Din primele cercetări efectuate, se pare că incendiul a fost generat de un scurtcircuit la un cablu electric defect. Au ars două anexe și acoperișul unei case pe o suprafață de aproximativ 250 mp, peste 30 mc lemn de foc, plante furajere depozitate și obiecte de uz casnic și gospodăresc.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de situații, care se pot sfârşi tragic, vă reamintim câteva măsuri ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră:

  • se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizații;
  • se va evita suprasolicitarea instalațiilor electrice;
  • se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;

Anual, multe de persoane își pierd viața din cauza improvizațiilor și suprasolicitării instalațiilor electrice. Apelează numai la personal autorizat.

Renunță la improvizații, cât mai ai timp!

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1