December 7, 2023
News Ticker

Semnal de alarmă! Nicolae Florin Preda, despre drama pomiculturii românești: FALIMENT!

Am o amărăciune in suflet de nedescris pentru tot ce se întâmplă în pomicultura din România!

Da oameni buni…..! Sa vinzi merele de industrie cu 0.20 bani, iar merele culese cu trudă, cu stres si cu mulți bani, cu 0.50 bani.. – este apogeul răbdării oamenilor de pe Valea Dâmboviței….

Totul culminează cu creșterea tuturor prețurilor, inclusiv a fertilizanților, a substanțelor si a tuturor imputurilor cu peste 100%…..

Este cea mai mare dramă de peste 30 ani, este peste limita suportabilitații…., sa ai supraproductie si sa intrii in FALIMENT…..!!!

Birocrația, negocierea pe genunchi pentru drepturile si subvențiile fermierilor români si distrugerea pieței interne prin evaziune, a pus pe butuci o ramură importantă a agriculturii românești….

Domnilor..!, de ce nu înțelegeți că un țăran bogat, susține o țară ce devine bogată???

Am spus si spun in continuare aceste lucruri de ani buni.., si nu in campanii electorale, dar cine ne aude???

In toată Europa, in toată lumea, micii producători sunt consiliați, sprijiniți si încurajați…, de ce nu se poate si la noi?

FAC UN APEL, pe această cale la domnul proaspăt Ministru al Agriculturii, la decidenții politici ai județului Dâmboviţa, la domnii parlamentari si in special la Sindicatele din pomicultura/agricultură, sa găsească urgent soluții pentru că oamenii au crezut in programele dumnealor electorale…!

Nu stăm cu mâna întinsă.., nicidecum,.., însă vrem echitate cu toți ceilalți fermieri europeni, vrem piețe de desfacere pentru produsele noastre, vrem oprirea importurilor pentru salvarea pieței interne – caz de forță majoră, eliminarea evaziunii si inasprirea condițiilor de intrare in vămi, accesarea de programe europene fără birocrație si piedici comisionate…..!!!

###REDAȚI DEMNITATEA FERMIERULUI ROMAN!###

Doar așa România mai poate avea o șansă!!

Pomicultor si Președinte

ALDE Dâmboviţa

Preda Nicolae Florin

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1