February 28, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Lecții în cadrul Școlii Siguranței Tedi, la Dragomirești!

Școala siguranței Tedi” este unul dintre cele mai ample programe educative prin intermediul căruia se urmărește ca elevii să fie în siguranță atunci când se află la școală, când se deplasează pe drumul public spre casă ori se află în perioada vacanțelor.

Programul este inițiat de Maspex Romania și brandul Tedi, împreună cu Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliţia Română, iar anul acesta se află la cea de-a VII-a ediție.

În cadrul programului, la nivelul județului Dâmbovița, s-au înscris 15 unități de învățământ.

Astfel, astăzi, 7 decembrie, structura de analiză și prevenire a criminalității s-a întâlnit cu elevii din clasa întâi, de la Școala Gimnazială Decindeni-Dragomirești, unde a discutat cu aceștia despre petrecerea pauzei în siguranță.

Polițiștii i-au sfătuit pe cei mici să nu alerge pe scări și holuri și să nu utilizeze balustrada scării pentru a coborî pe aceasta.

Totodată, celor mici li s-a reamintit că nu este indicat să folosească la joacă obiecte ascuțite sau să gesticuleze folosind cuțitul, în timpul mesei, și nici foarfeca la ora de lucru manual!

De asemenea, polițiștii le-au pus în vedere că nu este bine să îi iei cuiva bunurile care nu-ți aparțin (jucării, caiete, bani sau mâncare) și că trebuie să fie anunțat cadrul didactic sau părinții atunci când cineva ia vreun lucru fără acordul propietarului.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1