June 13, 2024
News Ticker

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, la Mânăstirea Dealu, lângă Târgoviște!


Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, în ziua de 6 decembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Mânăstirii Dealu de lângă Târgoviște. Din sobor, au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Secretar Eparhial, preoți și diaconi.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat personalitatea Sf. Ier. Nicolae, din perspectivă pastoral – misionară și social-filantropică, arătând că pilda vieții sale se constituie în exemplu pentru întreaga Creștinătate. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul pe care Sf. Ier. Nicolae l-a avut în apărarea dreptei credințe, prin cuvânt și prin faptă, contra tuturor detractorilor Adevărului. La fel și noi, astăzi, avem datoria de a ne apăra, aprofunda și promova credința, mai cu seamă că principiile Evangheliei lui Hristos stau la temelia civilizației românești și europene, reprezentând ceea ce are mai bun lumea noastră.

Precizăm că biserica Mânăstirii Dealu a fost reabilitată, consolidată și înfrumusețată prin grija Chiriarhului nostru, fiind sfințită cu prilejul Centenarului Marii Uniri. În același timp, reamintim că, la Mânăstirea Dealu, Ieromonahul Macarie a tipărit primul Liturghier ortodox din lume și prima carte de pe teritoriul românesc, în anul 1508.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1