April 20, 2024
News Ticker

Senatorul USR, Dragoș Popescu! Propunere pentru înăsprirea sancțiunilor la infracțiunile de mediu!

USR propune o nouă legislație de mediu, mai dură, pentru a putea lupta eficient împotriva celor care comit infracțiuni de mediu, ard și îngroapă ilegal deșeurile, poluează și atentează la sănătatea noastră.

La nivelul României peste 29.000 de oameni mor prematur, anual, din cauze asociate poluării. Din 2019 până în prezent, conform datelor ISU București-Ilfov, au fost arse peste 870 de tone de deșeuri, numai în București și localitățile ilfovene.

Cu toate astea, Poliția Județeană Ilfov a raportat 186 de intervenții privind arderile de deșeuri, de la începutul lui 2020 până în septembrie 2021 și numai 6 sancțiuni aplicate și 2 dosare penale, doar pentru arderi de cabluri și cauciucuri.

Senatorul USR Dragoș Popescu a depus o inițiativă legislativă care înăsprește sancțiunile. Dacă legea va fi votată, îngroparea, arderea sau incendierea ilegală a deșeurilor va constitui infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Dragoș Popescu: ”Arderile ilegale de cabluri, cauciucuri  și alte materiale pentru recuperarea metalelor au atins dimensiuni industriale. Trebuie să înțelegem că ori luăm măsuri drastice imediat, ori ne asumăm otrăvirea lentă a oamenilor din multe zone.”

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1