February 23, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru verificarea legalității transportului de persoane!

Ieri dimineață, 8 noiembrie, în intervalul orar 06:00-09:00, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru verificarea legalității transportului de persoane, a respectării normelor de protecție sanitară, pentru combaterea și sancționarea consumului de băuturi alcoolice la volan, precum și pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, pentru neregulile descoperite, polițiștii de la rutieră au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale și au constatat o infracțiune la regimul rutier.

Din totalul sancțiunilor, 29 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și 17 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 2 permise de conducere pentru consumul de băuturi alcoolice, au retras un certificat de înmatriculare și o copie conformă a autorizației de transport în regim de închiriere.

Polițiștii rutieri continuă acțiunile din trafic pentru creșterea gradului de siguranță, recomandând tuturor conducătorilor auto să manifeste atenție sporită la volan și respecte cu strictețe regulile de circulație pe drumurile publice.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1