October 1, 2022
News Ticker

Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri! Campanie de conștientizare a traficului de persoane!

“Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”,

campanie de conștientizare a traficului de persoane

 

(Link descărcare materiale campanie)

Asociația eLiberare, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială București,  derulează în perioada 15 octombrie 2021 – 15 martie 2022 campania de conștientizare a traficului de persoane “Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”.

Campania beneficiază de sprijinul Societății de Transport București S.A. și al Companiei Metrorex și urmărește informarea publicului larg cu privire la fenomenul traficului de persoane, indicatorii de recunoaștere a unui posibil caz de trafic și modul de notificare a acestuia către autoritățile competente.

Spoturile conținând indicatorii de detectare a unui posibil caz de trafic în vederea exploatării sexuale, prin muncă sau prin cerșetorie vor fi difuzate pe ecranele amplasate în stațiile de metrou, iar în mijloacele de transport în comun de suprafață mesajul anti-trafic va fi transmis prin intermediul afișelor.

Spotul campaniei va fi difuzat în mass-media și social-media, materialele video către școli iar pliantele și afișele către: unități de învățământ, parteneri, instituții publice, spitale, cabinete medicale etc..

Campania face parte din proiectul Proactiv – Detectarea și notificarea cazurilor de trafic de persoane în comunitate. În cadrul acestuia, pe lângă campanie, au mai fost prevăzute:

  • operaționalizarea unui Centru de informare și asistență în detectarea și notificarea de cazuri de victime ale traficului de persoane, gestionat de eLiberare;
  • organizarea unor sesiuni de instruire pentru polițiști, magistrați, procurori, asistenți sociali și personal medical.

 

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

 

Informaţii suplimentare:

ANITP

Facebook: @ANITPCentral

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,   Fax: 021-319 01 83,  E-mail:  presa.anitp@mai.gov.ro

eLiberare

Facebook: @eLiberare

Website: eliberare.com

E-mail:  loredana@eliberare.com

 

Linkuri utile

Link descărcare materiale campanie

 

Săptămâna prevenirii traficului de persoane

18 – 22 octombrie 2021

 

(Link descărcare materiale campanii)

 

În perioada 18 – 22 octombrie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să  abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

Prin cele 15 Centre Regionale ale sale, ANITP va desfăşura la nivel naţional activităţi de informare şi prevenire în mediul online: (destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile): mesaje social-media, materiale video pentru unitățile de învățământ destinate elevilor, spoturi video destinate părinților.

De asemenea, Centrele Regionale ale ANITP și partenerii au planificat o serie de întâlniri directe cu beneficiarii în unități de învățământ, comunități defavorizate, locuințe protejate, precum și activități stradale, flash-mob-uri, premierea unor concursuri și întâlniri cu specialiști și parteneri, în a căror derulare se va ține cont de evoluția situației pandemice la nivel național și local.

 

În egală măsură, ANITP și partenerii derulează următoarele campanii:

  • Campania de conștientizare a traficului de persoane “Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”, alături de Asociația eLiberare și Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială București, cu sprijinul Societății de Transport București S.A. și al Companiei Metrorex, în perioada 15 octombrie 2021 – 15 martie 2022, în mediul outdoor și online;
  • Campania europeană de prevenire a traficului de persoane ,,Pariuri oarbe”, în cadrul forumului EMPACT, alături de alte 16 state europene, Comisia Europeană, Europol și Frontex, în perioada septembrie 2021 – februarie 2022, în mediile Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn;
  • Campania de prevenire ,,Munca fără forme legale – un pas mai aproape de traficul de persoane”, împreună cu Asociația INCA România, în perioada aprilie-decembrie 2021, în spațiul outdoor și online;
  • Campania regională “SUPORT”– S(sustinere), U(umanitate), P(pretuire), O(optiune), R(rezilienta), T(toleranta), derulată de Centrul Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane și Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale, în perioada  iulie 2021 – iunie 2022, în mediul outdoor.

 

Informaţii de background:

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

 

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

 

Informaţii suplimentare:

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,   Fax: 021-319 01 83,  E-mail:  presa.anitp@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1