Arhiepiscopia Târgoviștei! Au început conferințele administrative lunare cu tema Provocări ale Migrației!


Vineri, 15 octombrie 2021, prin intermediul platformei de comunicare on line ZOOM, în Arhiepiscopia Târgoviștei a avut loc conferința administrativă lunară, pentru preoții din protoieriile: Titu, Pucioasa și Găești, cu tema: „Provocări ale migrației în parohiile din Arhiepiscopia Târgoviștei ”.

Pc. Pr. conf. univ. dr. Alexandru Arion a susținut referatul conferinței, evocând elementele fundamentale ale fenomenului migrației în contemporaneitate, în general, dar mai cu seamă, în Eparhia noastră, accentuând misiunea pastorală a Bisericii în sprijinul migranților sau al familiilor acestora, prin intermediul programelor de catehizare, filantropice, educaționale sau culturale, ori pe cele derulate în colaborare cu profesorii de Religie, cu Școala sau cu alte instituții ale statului.

După ce a împărtășit mesajul Său de binecuvântare, de apreciere și de speranță, în cuvântul Său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat problematica migrației din perspectiva hotărârilor Sfântului și Marelui Sinod din Creta (2016), dar și din ceea ce se face concret în parohiile Eparhiei noastre cu privire la familiile care au membrii plecați în diaspora. De asemenea, a încurajat pe toți clericii să susțină eforturile generale de combatere și de eradicare a noii pandemii, colaborând cu medicii și cu autoritățile statului, cu mare încredere în roadele științei contemporane.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, conferința a fost prezidată, în prima parte, de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial, iar, în cea de a doua parte, de Înaltpreasfinția Sa, iar la ele au luat parte toți Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, alături de protopopii de la protoieriile mai sus menționate.

Cu privire la tema conferinței, preoții și-au împărtășit reciproc experiența parohială, făcând referire la implicarea concretă din cadrul comunităților pe care ei le păstoresc, oferind posibile rezolvări la acest fenomen caracteristic epocii noastre.

La final, au fost realizate comunicări din partea Centrului Eparhial cu privire la provocări ecleziale sau aspecte concrete ale vieții spirituale din Eparhia noastră.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1