February 21, 2024
News Ticker

SoloShow 65 Watercolour! Expoziție de acuarelă a artistului Corneliu Drăgan -Târgoviște, la Muzeul de Artă!

”SoloShow 65 Watercolour”

Expoziţia de acuarelă a artistului

Corneliu Drăgan-Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, împreună cu Primăria Municipiului Târgoviște și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, vă invită să vizitați expoziţia de pictură în acuarelă „SoloShow 65 Watercoloura artistului Corneliu Drăgan-Târgoviște, care este deschisă la etajul Muzeului de Artă din Târgovişte.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 7 septembrie 2021, ora 16:00, la Muzeul de Artă din Târgoviște, str. Calea Domnească, nr. 185.

Expoziția intitulată „SoloShow 65 Watercolour” este realizată sub îngrijirea curatorului Gheorghe Dican pictor, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și președinte al UAPR filiala Râmnicu Vâlcea, dar și cu sprijinul istoricului și criticului de artă dr. Luiza Barcan.

În expoziție se regăsesc lucrări – în care se oglindesc meleaguri autohtone, dar și locuri pe care numeroși artiști, deopotrivă români sau străini, le-au admirat și imortalizat în pânzele lor precum: Veneția, Florența, Paris, Viena, Londra ș.a. – realizate într-un stil unitar dezvoltat de artistul Corneliu Drăgan-Târgoviște în peste douăzeci de ani de căutări și încercări în tehnica acuarelei.

Istoricul de artă dr. Luiza Barcan sublinia elegant că „expoziția SoloShow 65 Watercolour, semnată de Corneliu Drăgan-Târgoviște, ne prezintă un incontestabil maestru, chiar creator de direcție în arta contemporană a acuarelei, ce se remarcă prin maniera proprie de execuție, caracterizată de finețea și rafinamentul desenului, de transparența și evanescența culorilor, calități obținute prin sensibilitatea sa înnăscută, dar și printr-o îndelungă exersare a acestei tehnici.

Colorist echilibrat, cerebral chiar, Corneliu Drăgan-Târgoviște pictează efectiv atmosfera locurilor, îndeosebi a peisajelor urbane, pentru care are cel mai profund atașament. Fiecare lucrare a sa pleacă de la un instantaneu care dobândește, prin intervenție artistică, perenitate.”

Expoziția va rămâne deschisă până la data de 30 noiembrie 2021 pentru a oferi timp suficient atât târgoviștenilor, cât și turiștilor să o poată viziona în condiții de maximă siguranță.

Evenimentul se desfășoară în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-COV -2.

Organizatori: dr. Ovidiu Cîrstina – manager Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”; Carmen Ștefănescu – secretar general al Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România

Parteneri media: Modernism.ro,   Artindex.ro,   Artportfolio.ro,   UltimaOră.ro,   Intellnews.ro

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1