April 19, 2024
News Ticker

Târgovișteanul Vasile Apostol, director general ASSMB! Destul! Din octombrie 2020 sunt ținta unor atacuri zilnice!

Destul……!!!

In 14 ani de cariera in administratia locala am ales sa vorbeasca pentru mine si colegii mei munca si proiectele, intelegand sa nu reactionez public la mizerii sau actiuni ale unor persoane de numele carora se leaga NIMIC, insa totul are o limita !

De aproximativ doi ani la ASSMB, intr-o situatie cu totul speciala, impreuna cu medicii, personalul medical, managerii de spitale si colegii mei, am incercat sa asiguram aparatura medicala atat de necesara in lupta cu pandemia si nu numai, materiale de protectie pentru personal si pacienti, circuite functionale d.p.d.v epidemiologic.

Insa, nu ne-am oprit aici !!!

Am continuat implementarea proiectelor de sanatate pentru cetateni, unice in tara, am aprobat si implementam digitalizarea spitalelor si a retelei de medicina scolara (611 cabinete medicale) apartinand Primariei Capitalei, am atras aprox. 26 mil de euro finantare POIM pentru spitale, avem finalizate si gata de depunere 11 proiecte pentru spitale privind lucrari retele electrice si gaze medicale, cu buget de peste 28 mil. euro, avem pregatite PROIECTE MATURE pentru PNRR in valoare de 1 MILIARD DE EURO-cladiri noi de spitale, aparatura medicala, digitalizarea serviciilor medicale.

Nu ne-am oprit aici !!!

Am decis sa asiguram mentenanta intergrata pentru cele 19 spitale, fiind in etapa de evaluare a ofertelor din cadrul licitatiei publice de peste 230 milioane lei, proiect unic in Romania.

Astfel, spitalele vor fi in siguranta pe zona instalatiilor electrice, termice si de fluide medicale.

Am finalizat si urmeaza sa fie supus consultarii publice documentul programatic privind dezvoltarea serviciilor de sanatate gestionate de catre PMB – Strategia pe sanatate a PMB 2021-2025.

Am continut demersurile privind autorizarea spitalelor la cerinta ISU, aproband 7 documentatii tehnico-economice avizate de catre IGSU, urmand sa organizam licitatia publica privind lucrarile aferente, in valoare de aprox. 74 milioane de lei.

Am intocmit procedura operationala interna privind selectia personalului ASSMB, cu care ne vom prezenta in fata Consiliului General pentru aprobarea HCGMB, in baza careia persoanele selectate transparent si pe criterii ce izvorasc din lege vor face parte din Consiliile de Administratie ale spitalelor.

Pentru maxima transparenta vom efectua acest demers, in baza unui protocol de colaborare, cu Scoala Nationala de Management Sanitar si Academia de Stiinte Economice Bucuresti.

Avem gata finalizat proiectul privind exercitarea unui management integrat al ASSMB pentru spitalele aflate in subordine, ce urmeaza a fi supus dezabaterii si votului in cadrul CGMB, printre propuneri regasind : audit integrat pentru spitale, control intern managerial intergat pentru spitale, corp control ASSMB, achizitii centralizate pentru spitale.

Ma intorc ,,la destul” !!!

Din octombrie 2020 sunt tinta unor atacuri zilnice, unor acuze fara fundament, ,,unor descoperiri”(citez din document oficial), avand ca scop schimbarea mea din functie.

Dincolo de orice, ca decizia revocarii mele din functie este a Primarului General care este suveran pe aceasta zona, ca am decis sa raman la ASSMB din pura responsabilitate, munca mea si a colegilor mei a fost controlata/auditata de catre insitutia cu competenta CONSTITUTIONALA in materie-Curtea de Conturi a Romaniei, care a efectuat in perioada mai 2020-iunie 2021, doua controale.

Rezultatul: doua rapoarte de control fara nicio masura.

In ultima perioada, ,,fanilor mei” s-a alaturat o colega care, pe criterii de ,,inalta performanta profesionala”, este numita consiliera pe sanatate a domnului Viceprimar General-coordonatorul activitatii ASSMB si care nu face decat sa isi cultive vendete personale ce deriva din frustrarea personala de a nu fi putut ramane in ASSMB, in 2018.

Sa ai indecenta de a chema la ordin directori din ASSMB, de a descinde in cladirea directiei de programe (de unde ai plecat, unii stim din ce motive, dar daca este cazul vom reveni pe subiect !!!), sa chestionezi, rudimentar de altfel, sa ai conduita nepotrivita unui consilier de Viceprimar General, cand TU ai luat 4 puncte dintr-o 100 la examenul de sef serviciu (juma’ de 1 adica), asta insemna sa ai mare tupeu si asa ceva nu voi tolera niciodata.

Unii dintre noi nu ne-am cladit cariera sau nu ne-am gasit locuri de munca, in cazul dumnevoastra fiind concediata din toate, prin apartenenta politica la : PSD, UNPR, ALDE si acum USR.

Sa fim bine intelesi, nu am o problema cu implicarea politica, din contra o incurajez, insa in cazul dumneavoastra demonstreza o anumita conduita.

Tot respectul pentru pozitia domnului Viceprimar General de ieri, care a incercat sa salveze situatia in fata colegilor mei.

Desigur, ca eram eu in concediu, este o pura coincidenta !

Cu toate astea, inca astept ziua in care dupa vizite si discutii cu colegii din ASSMB, managerii de spitale, sa veniti cu propuneri de reforme, altele decat cele expuse si muncite de mine si colegii mei, reforme pe care sa le asume domnul Viceprimar General, cu care sa mergem in fata Primarului General si ulterior sa le supunem aprobarii CGMB.

Dar, cum va stiu traseul profesional, isi va da seama si noua dumneavostra echipa, de principiile, cunostintele profesionale si caracterul dumnevoastra.

In final, sa nu va flatati ca v-am dat atentie doamna consilier, nu sunteti un subiect pentru mine, cum nici nu ati fost, dar va recomand sa nu imi mai pronuntati numele, va incurajez SA MUNCITI, sa aveti atitudini specifice unei pozitii pe care o ocupati, poate, cine stie, acum v-ati gasit locul.

Sincer, ma indoiesc.

Eu si colegii mei, ne vom ocupa in continuare de organizarea spitalelor, de reteaua de medicina scolara, de planurile de rezilienta ale spitalelor la recrudescenta COVID, de atragerea de surse externe de finantare, de implementarea proiectelor de sanatate pentru cetateni.

Desigur ca mai avem mult de munca, inca sunt multe de facut, dar garantat noi nu stam sa subliniem ca placuta de director cu numele meu inca exista la cabinetul directorului in spatiul din Ion Mihalache, desi am biroul in Cantemir.

Penibil !!!

 

Vasile Apostol – director general Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1