April 20, 2024
News Ticker

Broșură misionară! Înaintașii noștri – Modele de viață și de credință!

A XXIII-a broșură misionară dedicată tinerilor din Eparhia noastră, a fost tipărită de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, și are în centrul ei pe înaintașii noștri, ca modele de viață și de credință, dar și pomenirea celor adormiți, ca datorie spirituală și familială, având în vedere că anul acesta a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Într-un limbaj frumos și atrăgător, broșura prezintă argumentele spirituale fundamentale cu privire la pomenirea celor adormiți, ca nevoie existențială concretă, dar și nevoia de modele și de urmare a exemplelor bune ale celor de dinaintea noastră.

Înaintașii noștri sunt comoara de mare preț a istoriei și a lumii noastre, deoarece lor le datorăm viața și credința noastră, dar și valorile creștine și românești care ne călăuzesc viața. Prin eroismul și sfințenia lor, înaintașii noștri sunt modele de viață, de credință și patriotism, pe care trebuie să le urmăm. Ne cinstim înaintașii și ne mândrim cu eroii, cu sfinții și cu strămoșii noștri, cu toți cei ce au făcut posibilă viața noastră, apariția noastră ca neam, și care ne-au dăruit fundamentele existenței noastre. Ei sunt modele demne de urmat pentru noi, în viață, și, ori de câte ori îi pomenim, Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru darul vieții pe care l-a oferit lor și pentru darurile pe care, prin ei, ni le-a oferit nouă.

Pe umerii acestor giganți avansăm în istorie, căci înaintașii noștri sunt acei uriași ai timpurilor care țin istoria și care ne călăuzesc prin meandrele prezentului către împlinirea scopului nostru.

De asemenea, pomenirea celor adormiți este expresia intimă, puternică și necesară a ceea ce ne leagă de ei, a iubirii ce ne ține împreună. Iubirea este, deci, fundamentul cel tare pe care se susține credința și speranța noastră, dar și nevoia de a ne pomeni înaintașii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1