June 13, 2024
News Ticker

Sfântul Ianache Văcărescu, mărturisitor al credinței străbune dimpreună cu sfinții martiri brâncoveni!


Apărut în condiții grafice deosebite, volumul este dedicat primului sfânt cunoscut originar din județul Dâmbovița, teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Târgoviștei, cel care a suferit moarte martirică dimpreună cu Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu și cu fiii acestuia. De aceea a și fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, alături de Sfinții Brâncoveni, în ziua de 20 iunie 1992, având ca zi de pomenire 16 august.

Boier credincios, patriot, diplomat, om politic, ctitor de biserici, ajutător și sprijinitor al multor locașuri sfinte, Sfântul Ianache Văcărescu a fost cel mai fidel susținător al Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și promotor al principiului bizantin al simfoniei.

Așa cum spune Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon în Precuvântarea volumului, Sfântul Ianache Văcărescu este personalitatea jertfelnică și pilduitoare a Bisericii și neamului nostru… care reprezintă un autentic model de sfințenie, de fidelitate față de credința strămoșească, de erudiție dar și de iubire pentru credință, neam și țară.

Între paginile acestui volum sunt cuprinse articole și studii ale unor renumiți istorici, oameni de cultură și teologi de pe plan local sau național, care au dorit să omagieze personalitatea acestui sfânt, evocând glorioasa lui activitate în slujba Bisericii și a neamului nostru.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1