May 29, 2024
News Ticker

APIA Dâmbovița! 235 de cereri pentru rambursarea diferenței de acciză la motorină!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează ca, in conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 339 din 30 aprilie 2020, actualizata, a incheiat sesiunea de primire a cererilor de sprijin financiar in cadrul Programul Naţional Apicol.

In judetul nostru, pot beneficia de sprijin in cadrul Programul Naţional Apicol 202 crescatori de albine care au depus cerere in acest an.

Precizăm că valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul Naţional Apicol este de 51.127.305,27 lei, iar plata catre beneficiai se va efectua de către APIA  după controlul tuturor cererilor și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.        

De asemenea, in luna iulie, APIA Centrul Judetean Dambovita a inregistrat cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul II  / 2021.

Fermierii damboviteni au depus 235 de cereri pentru rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, achizitionata in lunile aprilie, mai, iunie.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă  pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură si este de 1,572 lei/ litru.

Este important sa precizam ca, pana la data de 09 august 2021, APIA Centrul Judetean Dambovita primeste cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin in anul 2021, in contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19, conform OUG 58/2021. Pana la aceasta data, au solicitat ajutor de stat 896 crescatori de bovine.

   

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1