February 28, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Siguranța cetățenilor, prioritatea Forțelor de Ordine!

Acțiuni desfășurate de polițiști, pe parcursul weekend-ului, pentru siguranța cetățenilor

În perioada 10-11 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile desfășurate pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, combaterea faptelor antisociale și a infracțiunilor, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii au verificat 554 de obiective/locații de interes (inclusiv 83 de restaurante, terase, sau fastfood-uri), au legitimat peste 2.100 de persoane, iar pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, forțele de ordine au aplicat 11 sancțiuni contravenționale.

Totodată, ca urmare a controalelor din trafic, polițiștii au verificat 176 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, pe parcursul week-end-ului, polițiștii au intervenit la 83 de evenimente, dintre care 64 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 48 de infracțiuni, dintre care 30 au fost contra persoanei și 8 contra patrimoniului.

Siguranța cetățenilor, prioritatea forțelor de ordine

Pe parcursul zilei de 9 iulie a.c., structura de analiză și prevenire a criminalității, împreună reprezentanți de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Dâmbovița și efective de jandarmi, au fost mai aproape de cetățenii care si-au petrecut timpul liber la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște.

Astfel, persoanele întâlnite au primit recomandări din partea polițiștilor pentru a fi preîntâmpinate faptele antisociale ori  evenimentele nedorite, cum ar fi furturile din locuințe, buzunare sau genți. Cetățenilor le-au fost reamintite și metodele prin care aceștia își  pot proteja bunurile personale în locurile aglomerate.

De asemenea, polițiștii au atras atenția acestora cu privire la necesitatea respectării normelor rutiere, dar și a restricțiilor impuse în perioada stării de alertă.

Totodată, tinerii au fost informați cu privire la consecințele la care se expun în cazul consumului de droguri, a substanțelor psihoactive, precum și cu privire la efectele negative pe care acestea le au asupra sănătății fizice și psihice.

 

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii rutieri

 

În perioada 9-11 iulie a.c., polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au întocmit mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 66 de ani, în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Cei în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, prezentând alcoolemii cu valori cuprinse între 0,45 mg/l și 1,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Mavrodin, deși avea plăcuțele cu număr de înmatriculare și certificatul de înregistrare reținut, iar un alt șofer în timp ce conducea un autoturism care avea plăcuțele cu număr de înmatriculare atribuite unui alt autovehicul.

Totodată, alți doi bărbați de 30 și 32 de ani, au fost implicați în două evenimente rutiere soldate cu pagube materiale.

Astfel, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 30 de ani, care avea permisul de conducere anulat, ar fi condus un autoturism într-o stație de carburant, unde ar fi acroșat o vitrină frigorifică.

De asemenea, un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, pe raza localității Săteni, s-ar fi izbit de gardul unui imobil.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1