Poliția Dâmbovița! Fără droguri și alcool la volan, acțiune a polițistilor de la Rutieră!


În perioada 16-22 iunie a.c., poliţiştii rutieri din Dâmbovița, sprijiniţi de structurile de ordine publică, au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

Activităţile desfășurate s-au înscris în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (ROADPOL).

Astfel, în cele 7 zile de acțiune, polițiștii au testat 958 de conducători auto pentru consumul de alcool sau droguri la volan.

De asemenea, polițiștii au constatat 14 infracțiuni, fiind întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

Altor 27 de șoferi le-a fot suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice după ce au fost surprinși la volan în timp ce se aflau sub influența alcoolului.

Cu ocazia controalelor din trafic, conducătorii auto au fost informați cu privire la riscurile pe care le implică conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau drogurilor.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1